Nogomet

Budan i Bjelanović među strijelcima

Branimir Korać, Leo Tomašević • četvrtak, 26.10.2006.

Osmo kolo Serie A nije donijelo revolucionarne promjene na vrhu ljestvice. Kiksala je tek Roma koja nije uspjela svladati Ascoli, a dio "krivice" za to ide i Saši Bjelanoviću koji je bio među strijelcima. Novi pogodak postigao je i Igor Budan, ali to nije spasilo Parmu od poraza kod Reggine...

Najveće iznenađenje osmog kola Serie A priredio je Ascoli koji je u gostima došao do boda kod Rome. Momčad Saše Bjelanovića čak ima i razloga za žaljenjem jer je duboko u sudačkoj nadoknadi primila drugi pogodak i tako ostala bez sva tri boda. Poveo je Ascoli već u 22. minuti pogotkom nekadašnjeg Rominog napadača Marca Delvecchija i vodstvo su držali sve do 50. minute. Tada Francesco Totti poravnava i čini se kako će Roma ipak doći do preokreta. No u 61. minuti ulazi Bjelanović umjesto Delvecchija i tri minute kasnije vraća prednost na stranu Ascolija. Gosti su vodili sve do sudačke nadoknade kada Mexes donosi bod Romi.

Igor Budan nastavio je golgeterski niz. U porazu Parme 3:2 kod Reggine upisao se među strijelce, ali to nije pomoglo njegovoj momčadi. Reggina je povela preko Nicole Amorusa u 32. minuti, a Budan u 39. donosi Parmi poravnanje. Reggina u drugom dijelu kreće po sva tri boda i u dvije minute postiže dva gola. U 78. minuti Gasparroni pogađa za 2:1, a priču završava Amoruso u 79. Konačnih 3:2 postavio je u 84. minuti Bianchi.

Inter je s visokih 4:1 na San Siru svladao Livorno u čijem dresu je svih 90 minuta odradio Dario Knežević. Već u prvoj minuti gosti su šokirali sami sebe kada centaršut Figa Pfertzel efektno posprema u svoju mrežu. U 13. minuti već je 2:0 za Inter, a strijelac je Materazzi. Gosti tada polako hvataju priključak i preko reprezentativca Lucarellija smanjuju u 69. minuti. No to je samo probudilo domaćina koji u narednih deset minuta golovima Ibrahimovića i Cruza dovršavaju posao.

Palermo je pobjedom nad Messinom 2:1 zadržao priključak za Interom. Gosti iz Messine poveli su preko Rigana već u sedmoj minuti, ali domaćin do poluvremena radi preokret golovima Zaccarda i Di Michelea.

Udinese je i nakon gostovanja kod Empolija nastavio pozitivnu seriju od pet utakmica bez poraza igravši 1:1. Momčad iz Udina povela je golom Iaquinte u 57. minuti da bi konačnih 1:1 tri minute kasnije postavio Matteini.

Nakon niza slabijih rezultata Milan je uspio doći do pobjede. U gostima kod slabog Chieva slavio je 1:0 pogotkom Čeha Mareka Jankulovskog u 31. minuti. Dario Šimić odradio je svih 90 minuta u posljednjoj liniji gostiju.

Fiorentina je sve bliže pozitivnom bodovnom statusu. U ovom kolu gostovala je u Torinu i slavila 1:0. Pobjednički pogodak pripisan je Jorgensenu.

Ostali susreti završili su neriješeno: Siena i Catanija s 1:1 (Frick i Corona u drugoj i 47. minuti drugog poluvremena) te Atalanta i Cagliari s 3:3 golovima Lorie u četvrtoj minuti prvog i Ventole pa Donija u 13. i 24. minuti drugog poluvremena za momčad iz Bergama, a za otočane su postigli zgoditke Bianco i D'Agostino u 6. i 30. minuti prvog poluvremena te Suazo iz jedanaesterca u devetoj minuti drugog poluvremena.

Serie A, 8. kolo:
Atalanta - Cagliari 3:3, Torino - Fiorentina 0:1, Roma - Ascoli 2:2, Chievo - Milan 0:1, Empoli - Udinese 1:1, Inter - Livorno 4:1, Palermo - Messina 2:1, Reggina - Parma 3:2, Sampdoria - Lazio 2:0, Siena - Catania 1:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!