Zimski sportovi

Janica u petak objavljuje svoju odluku

HINA • utorak, 03.10.2006.

Najbolja svjetska skijašica Janica Kostelić će u petak, 6. listopada, na konferenciji za novinare u zagrebačkom hotelu Westin objaviti svoje planove za budućnost, doznaje se danas iz Hrvatskog skijaškog saveza...

Tada ćemo konačno doznati hoće li Janica skijati u predstojećoj sezoni, koja počinje krajem listopada.

Posljednjih mjeseci u hrvatskim se medijima učestalo pojavljuju nagađanja o tome kako Janica neće skijati sljedeće sezone, a govori se čak i okončanju karijere, iako Janica ima tek 24 godine. Puno se pisalo o tome da će Janica pauzirati godinu dana kako bi zaliječila bolove u leđima i koljenu.

Janica ovog ljeta uopće nije trenirala, već se je odmarala u društvu svog dečka Borisa, a najnovije informacije govore kako će u Rijeci otvoriti kozmetički salon.

Najbolja hrvatska sportašica prošle je sezone po treći puta osvojila Svjetski kup, te je na ZOI u Torinu unatoč virozi osvojila dvije medalje (zlato u kombinaciji i srebro u super-G). Ujedno je postala najuspješnija skijašica u povijesti olimpijskih igara, budući da je na Igrama u Salt Lake Cityu i Torinu osvojila ukupno šest medalja, četiri zlatne i dvije srebrne.

Također, prošle je sezone postala jedina skijašica u povijesti koja pobjeđivala u svim disciplinama Svjetskog kupa.

Janica Kostelić pomaknula je granice u svjetskom skijanju i teško je zamisliti da će je uskoro netko uspjeti dostići. U karijeri koja je bila opterećena brojnim ozljedama (deset operacija) uspjela je postati četverostruka olimpijska pobjednica, trostruka osvajačica Svjetskog kupa i peterostruka svjetska prvakinja.

Hrvatski skijaški savez spremno će dočekati Janičinu odluku, kakva god ona bila. Obnovljeni su ugovori sa glavnim sponzorima, s time da su sastavljene dvije verzije ugovora, ovisno o tome hoće li Janica Kostelić skijati, ili neće. Direktor hrvatske reprezentacije Vedran Pavlek nedavno je izjavio kako će proračun Skijaškog saveza u novoj sezoni biti između 14 i 16 milijuna kuna. Prošle sezone proračun je bio 22 milijuna kuna, no to je bila olimpijska godina kada su i troškovi veći.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!