Nogomet

Werder nemilosrdan, Vranješ strijelac

Petar Plevnik • subota, 14.10.2006.

Sedmo kolo njemačke Bundeslige obilježio je derbi između Bayerna i Herthe kojega je aktualni njemački prvak dobio 4:2. Najveću pobjedu kola ubilježio je Werder na gostovanju kod Bochuma (6:0), a među strijelce se na toj utakmici upisao i naš Jurica Vranješ

U središtu zbivanja sedmog kola bio je dvoboj u Münchenu između Bayerna i Herthe. Bavarci su sjajno otvorili susret te su već nakon 15. minuta igre imali vodstvo od 2:0. Najprije je Makaay u devetoj minuti kaznio oklijevanje gostujuće obrane, da bi šest minuta kasnije Sagnol na dodavanje Pizarra samo podmetnuo nogu za drugi pogodak Bayerna.

I nastavak susret bolje otvara Bayern te preko Pizarra u 53. minuti dolazi do visokih 3:0. Kada se već činilo kako će Hertha teško stradati, Berlinčani u slijedećih 20 minuta, pogocima Fathija u 58. i Pantelića u 73. minuti vraćaju u susret, no bilo kakvu neizvjesnost spriječava Podolski, pogotkom za konačnih 4:2 u 78. minuti. U redovima Herthe svih je 90. minuta odigrao Joey Šimunić, dok je Srđan Lakić u igru ušao u 85. minuti.

Vezane vijesti

U još jednom derbiju kola snage su odmjerili HSV i Schalke. Domaćinima, koji su nakon šest kola i dalje bili bez pobjede, igrala su samo tri boda, dok s druge strane ni gosti nisu idealno ušli u novu sezonu. Još jedan razočaravajući dan za domaće navijače najavio je Halil Altintop, koji, na asistenciju svog brata Hamita, u 16. minuti dovodi goste u vodstvo. Nadu domaćinima vraća Trochowski u 30. minuti, čiji se udarac sa 15-ak metara odbija od Bordona i zavrašva u mreži gostiju.

Iako se na odmor otišlo sa 1:1, ambicije domaćih doživjele su veliki udarac u 43. minuti, kada Jarolim zarađuje drugi žuti karton, ostavivši svoju momčad s igračem manje. Brojčanu prednost gosti su iskoristili nakon osam minuta igre u nastavku, kada je ponovno u ulozi asistenta Hamit Altintop, a ovaj put u ulozi strijelca branič gostiju Bordon, koji glavom zabija za konačnih 1:2 i teške dane Thomasa Dolla na domaćoj klupi.

Iako je odigrano tek sedam kola, jedna stvar je poprilično sigurna; Bochum teško da će prekinuti svoju praksu ekspresnog ispadanja iz lige. Naime, novak u ligi danas je na svom stadionu dočekao Werder iz Bremena i doživio pravu blamažu. Goste je u vodstvo doveo Hunt u sedmoj minuti, a pravi potop domaćini su doživjeli u nastavku, kada je vratar Skov-Jensen još pet puta morao vaditi loptu iz gola (C.Schulz, Vranješ, Diego, C.Fritz, Naldo) Ono što vrijedi istaknuti jest da su u strijelce upisao i naš Jurica Vranješ, u 75. minuti, samo šest minuta nakon što je ušao u igru, dok je Ivan Klasnić u igru ušao u 75. minuti.

U puno boljoj situaciji od HSV-a nije ni Bayer iz Leverkusena, koji je uvjerljivo poražen na gostovanju u Stuttgartu. Švabe su upisale svoju prvu ovosezonsku domaću pobjedu, slavivši sa 3:0. Domaćini su poveli u 22. minuti preko Gomeza, da bi bolju igru Stuttgart potvrdio i u nastavku, kada pogocima Boke i Hitzlspergera dolazi do 3:0. U redovima gostiju od 59. minute zaigrao je Marko Babić.

Borussia iz Mönchengladbacha nastavila je sa uvjerljivim igrama na domaćem terenu. U dvoboju protiv još jedne domaćinske momčadi, Wolfsubrga, sastav Juppa Heynckesa slavio je sa 3:1. Iako su gosti došli u vodstvo preko Madlunga u 16. minuti, domaćini već do odmora rade preokret te u razmaku od samo dvije minute dolaze do vodstva, Kluge 34. i Neuville 35. minuta. Pobjedu domaćina potvrdio je D.Degen u 83. minuti.

I na gostovanju u Hannoveru, Eintracht iz Frankfurta nastavio je svoju nesvakidašnju seriju. I u sedmom prvenstvenom susretu, na gostovanju u Hannoveru, Eintracht je ostao nepožen, odigravši 1:1, što je gostima šesti remi u sedam susreta. Nadu domaćinima da će doći do prve ovosezonske domaće pobjede dao je Hashemian u 22. minuti, no za konačnih 1:1 pobrinuo se A.Maier u 56. minuti.

Bundesliga, 7. kolo: Stuttgart - Bayer 3:0, Bayern - Hertha 4:2, Bochum - Werder 0:6, HSV - Schalke 1:2, Hannover 96 - Eintracht 1:1, Borussia (M) - Wolfsburg 3:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!