Automoto

Prva reli pobjeda za Rossija

Ante Kojundžić • četvrtak, 30.11.2006.

Talijan Valentino Rossi je, nakon brojnih pobjeda na motociklu, osjetio slast pobjede i na četiri kotača. Višestruki svjetski prvak u motociklizmu bio je najbrži na reliju koji se održavao prošli vikend na stazi u Monzi …

Rossi je u prošlogodišnjem Ford Focusu kroz dva dana natjecanja i sedam brzinskih ispita pokazao najviše brzine i odnio pobjedu na ovom asfaltnom reliju čiji je sudionik bio i bivši WRC prvak Didier Auriol. Dottore je gledatelje oduševio svojom vožnjom po mokrim uvjetima, nije radio greške, a vozačke putanje su bile idealne.

''Pobjeda na reliju izaziva iste osjećaje kao i pobjeda na motociklu'', opisao je bivši prvak. ''Automobil je bio savršen i, što je najvažnije, nisam napravio niti jednu pogrešku'', zadovoljan je Vale.

Prije dva tjedna Rossi je nastupio na novozelandskom reliju čija je podloga makadamska i tada je završio na jedanaestom mjestu, 20 minuta iza pobjednika relija - Marcusa Grönholma. No, Rossi bi vjerojatno bio puno uspješniji da je u WRC kalendaru izabrao asfaltni reli umjesto makadamskog, što nam daje naslutiti i ova pobjeda u Monzi.

Ipak, Talijan želi i dalje skupljati iskustvo isključivo na makadamskim relijima izjavivši da će se prijaviti za reli u Welsu sljedeće godine. ''Reli bi mogao biti moja budućnost nakon MotoGP-a'', najavio je Rossi

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoSkrolWRC
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!