Automoto

Solidan prvi test za Häkkinena

Ante Kojundžić • petak, 01.12.2006.

Mika Häkkinen je u četvrtak nakon pet godina opet sjeo za upravljač F1 bolida i odvozio preko 70 testnih krugova na trkalištu u Barceloni. Finac nije imao nikakvih problema na testiranju, no njegova brzina nije bila zadivljujuća…

Sasvim je normalno da će Häkkinenu trebati neko vrijeme da se skroz privikne na današnje bolide i stoga je razumljivo da je njegovo najbolje vrijeme bilo tri sekunde sporije od najbržeg na testu Luce Badoera u Ferrariju. Lewis Hamilton, koji je uz Häkkinena testirao McLarenov bolid, bio je od bivšeg prvaka brži preko dvije sekunde.

Leteći Finac je prve krugove testa odvozio oprezno polako povećavajući svoju brzinu kako se bližio kraj dana: ''Svrha današnjeg testiranja nije bilo da impresioniram nekog, već smo samo željeli pronaći osjećaj za bolid i razumjeti njegovo ponašanje kao i saznati što se promijenilo od 2001. godine'', objasnio je Häkkinen.

Vezane vijesti

''Na moje iznenađenje, bolidi se nisu promijenili previše'', rekao je Finac i nastavio: ''Danas bolidi imaju puno elektronike, a to može biti dobro i loše. Elektronika vam pomaže u zavoju, no može biti jako zbunjujuća stoga trebate biti jako koncentrirani. V10 motori su imali više snage i okretnog momenta od sadašnjih motora.''

Mika se već raduje novom testu, no još nije posve sigurno hoće li mu momčad pružiti još koju priliku: ''Moram vidjeti kako im se ovo svidjelo i onda ćemo vidjeti što možemo učiniti'', završio je Häkkinen.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoSkrolFormula 1
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!