Automoto

Grönholm nezaustavljivo grabi naprijed

Ante Kojundžić • subota, 02.12.2006.

Drugi dan britanskog relija nije donio nikakvu promjenu na vrhu, vodeći čovjek je i dalje Fordov Marcus Grönholm, no bitka za drugo mjesto poretka je bila uzbudljiva, a kao pobjednik na kraju dana je izašao Manfred Stöhl u Peugeotu ispred Pettera Solberga (Subaru)…

Dan je pobjedom na etapi započeo Xevi Pons i time najavio uspon u poretku. Slijede dvije pobjede Grönholma koji unatoč velikom vodstvu i dalje ne pušta papučicu gasa. Za to vrijeme borbu za drugo mjesto vode Manfred Stöhl i Petter Solberg. Odmah na prvom brzincu dana Norvežanin gubi pola minute vremena, a Stöhl preuzima drugu poziciju.

Solberg tada ubrzava i prestiže Austrijanca te drži drugo mjesto sve do 11. brzinca kada je slomio upravljački sustav što mu stvara velike probleme i prošlogodišnji pobjednik gubi dosta vremena, a Stöhl opet grabi drugo mjesto.

Gröholma na vrhu ne može nitko ugroziti pa tako Finac drugi dan relija nakon pet pobjeda na etapama bježi konkurenciji skoro jednu minutu i 20 sekundi, koliko iznosi zaostatak Stöhla na drugom mjestu. Trećeplasirani Solberg morao je zbog problema na Imprezi prepustiti drugo mjesto za kojim sada zaostaje 50 sekundi.

Xevi Pons u Citroën Xsari je izvrsno odvozio drugi dan relija i sa šestog mjesta popeo se na četvrto te mu više ni Solberg nije daleko (zaostatak 20 sekundi), ali prije toga mora pripaziti na Jari-Mattija Latvalu (Ford) na petom mjestu koji mu puše za vratom sa samo pet sekundi zaostatka.

Chris Atkinson (Subaru) napredovao je za jednu poziciju u odnosu na prvi dan relija te sad zauzima šesto mjesto. Francois Duval u Škodi je također napredovao u poretku ponajviše zahvaljujući odustajanju Marka Higginsa (Ford) i problemima Daniela Sorda (Citroën) koji je pao na osmu poziciju.

U nedjelju se vozi završni dan relija po velškim šumama i Grönholm ne bi trebao imati problema dovesti Ford do prve domaće pobjede nakon 27 godina.

Poredak na kraju drugog dana:
1. M. Grönholm (FIN/Ford) 2:13:55.6
2. M. Stohl (AUT/Peugeot) + 1:18.8
3. P. Solberg (NOR/Subaru) + 2:08.7
4. X. Pons (ŠPA/Citroën) + 2:30.9
5. J. Latvala (FIN/Ford) + 2:35.3
6. C. Atkinson (AUS/Subaru) + 3:25.9
7. F. Duval (BEL/Škoda) + 3:33.7
8. D. Sordo (ŠPA/Citroën) + 4:26.8
9. H. Rovanperä (FIN/Škoda) + 5:51.1
10. J. Kopeckż (ČEŠ/Škoda) + 6:16.9

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoSkrolWRC
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!