Automoto

Posljednji reli sezone Grönholmu

nedjelja, 03.12.2006.

Finac Marcus Grönholm pobjednik je britanskog relija, voženog po šumama Wallesa, te je doveo Ford do prve pobjede na domaćem terenu nakon 27 godina. Grönholmu su se na podiju pridružili Manfred Stöhl u Peugeotu i Petter Solberg u Subaruu…

Poslije 17 brzinskih ispita i tri dana natjecanja Marcus Grönholm ostvario je sedmu pobjedu u sezoni, a drugu za redom te tim prekinuo dominaciju Subarua i Solberga na ovom reliju. Finca nitko nije mogao ugroziti na prvoj poziciji osim možda momčadskog kolege Mikke Hirvonena koji je bio prisiljen odustati zbog oštećivanja automobila još prvog dana.

Drugo mjesto osvojio je Manfred Stöhl odlično vožnjom kojom je pobijedio Pettera Solberga i Austrijancu je ovo najbolji rezultat karijere. Solberg je pokušao uzvratiti Peugeotovom vozaču tokom završnog dana relija, no vremenski razmak je bio prevelik pa će se Norvežanin morati zadovoljiti trećim mjestom.

Jari-Matti Latvala za upravljačem Ford Focusa pružio je sjajan nastup zadnjeg dana relija i uspio oteti četvrto mjesto Xeviju Ponsu (Citroën) koji se na 15. brzincu izvrtio i tako izgubio dragocjeno vrijeme. Španjolac je na kraju završio na petom mjestu ispred Chrisa Atkinsona (Subaru) i Danijela Sorda (Citroën).

Sordo je nakon lošeg drugog dana natjecanja uspio popraviti dojam u nedjelju te je preskočio Francoisa Duvala (Škoda) koji je imao problema s brisačima i zbog tog gubio puno vremena. No, Belgijanac je uspio završiti na osmoj poziciji i dohvatiti jedan bod na zadnjem reliju sezone.

Poredak na kraju relija:
1. M. Grönholm (FIN/Ford) 3:20:24.8
2. M. Stohl (AUT/Peugeot) + 1:35.5
3. P. Solberg (NOR/Subaru) + 1:55.2
4. J. Latvala (FIN/Ford) + 2:37.1
5. X. Pons (ŠPA/Citroën) + 3:19.9
6. C. Atkinson (AUS/Subaru) + 3:27.5
7. D. Sordo (ŠPA/Citroën) + 4:08.3
8. F. Duval (BEL/Škoda) + 4:22.6
9. H. Rovanperä (FIN/Škoda) + 8:00.3
10. J. Kopeckż (ČEŠ/Škoda) + 8:27.8

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoSkrolWRC
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!