Automoto

Kimi najbolje plaćen vozač

Ante Kojundžić • utorak, 05.12.2006.

Finac Kimi Räikkönen će, prema jednim švicarskim novinama, u Ferrariju zarađivati preko 51 milijun dolara godišnje, što bi značilo da mu je tjedna plaća milijun dolara. Za usporedbu dvostruki svjetski prvak Fernando Alonso u McLarenu zarađuje ''samo'' 35 milijuna dolara…

U ove navode je teško povjerovati jer umirovljeni Michael Schumacher je zarađivao otprilike toliku svotu novca, no Schumi je iza sebe imao osvojena prvenstva na osnovu čega je njegov menadžer Willi Weber mogao tražiti toliku plaću od Ferrarija za svog klijenta.

Kimi je bio na pragu osvajanja dvije krune, no ni jednom nije uspio stoga se 51 milijun dolara čini pretjeranim iznosom njegove plaće. Ako je točan navod švicarskih novina, toliki iznos se jedino mogao postići ako su se McLaren i Ferrari nadmetali tko će više ponuditi Fincu i time ga dovesti u svoje redove.

Alonso je dvostruki svjetski prvak, a prima 35 milijuna dolara koliko ga plaća Ron Dennis. Poslije Räikkönena i Alonsa, najskuplji za svoje momčadi su Jenson Button (Honda) i Ralf Schumacher (Toyota) kojima godišnje na račun sjedne 16 milijuna dolara. Kimijev kolega u Ferrariju, Felipe Massa, ima plaću u iznosu od 10 milijuna dolara, baš kao i Giancarlo Fisichella u Renaultu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoSkrolFormula 1
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!