Nogomet

Balaban želi novu priliku u Engleskoj

Zoran Zdelar • ponedjeljak, 09.10.2006.

Iako je prije samo nekoliko mjeseci produžio ugovor s Clubom Brugge, hrvatski reprezentativac Boško Balaban i dalje je u potrazi za novim klubom. U razgovoru je otkrio svoju veliku želju - odlazak u Španjolsku ili povratak u Englesku, gdje se želi dokazati...

Hrvatski reprezentativac Boško Balaban početkom ljeta nerijetko je u kontaktima s novinarima isticao brojne ponude koju mu stižu. Turski Galatasaray bio ga je spreman bogato platiti, no naš reprezentativac nije ipak bio privučen pozivom Tomasovog kluba, iako je ozbiljno razmišljao o toj ponudi.

Na kraju se ipak uspio u lipnju dogovoriti sa svojim belgijskim poslodavcima oko novog ugovora. Usred priprema za Svjetsko prvenstvo izdvojio je malo vremena i stavio svoj potpis na novi ugovor u trajanju od dvije godine. Ipak je sve izglednije da će Boško napustiti Belgiju puno prije nego što se to nadaju u Bruggeu, a njegova velika želja je nova prilika za dokazivanje u Engleskoj ili španjolska Primera.

Balaban je nedvojbeno ogorčen napustio engleski klub Aston Villu koji je za njegov dolazak iz zagrebačkog Dinama izdvojio 2001. godine iznimno visokih 6 milijuna funti, da bi na kraju napustio Villa Park kao najgora investicija u povijesti tog prvoligaša iz Birminghama.

Razumljiva je stoga njegova želja za povratkom u englesku Premier ligu. "Ukoliko ne bih igrao redovito u svom klubu, vrlo rado bih otišao u Španjolsku ili Englesku, gdje bih volio još jednu priliku za dokazivanje.", kazao je Balaban za Sky Sports. Hoće li je i dobiti ne znamo, no ako je vjerovati Balabanovim riječima, popriličan broj čelnika europskih klubova bi ga voljelo vidjeti u svojim redovima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!