Nogomet

Ivanković preuzima kineskog giganta

Zoran Zdelar • četvrtak, 12.10.2006.

Hrvatskom trenerskom stručnjaku Branku Ivankoviću stigla je primamljiva ponuda iz daleke Kine od kluba Dalian Shide. Jedan od najvećih kineskih klubova želi upravo Ivankovića za svog trenera...

Branku Ivankoviću nije pošlo za rukom preuzeti kormilo hrvatske reprezentacije od Zlatka Kranjčara, šanse da preuzme Dinamo također su iznimno male i nije mu preostalo ništa drugo doli potražiti angažman u inozemstvu. Kako su Ivankovićeve kvalitete daleko cjenjenije na istoku, neće mnoge iznenaditi ponuda jednog od najvećih kineskih klubova - Dalian Shidea, prije zvan Dalian Wanda.

Dalian Shide osnovan je ne tako daleke 1983. godine i u kratkoj povijesti Prve kineske profesionalne lige osvojio je sedam prvenstvenih titula. Dalian trenutno vodi bosanski Srbin Vladimir Petrović, ali predsjednik Xu Ming je nezadovoljan njegovim rezultatima i želi ga zamijeniti našim Ivankovićem.

"Dalian Shide je najveći kineski klub. Radi se o odličnom klubu i ponudili su mi četverogodišnji ugovor. Do kraja mjeseca trebao bih potpisati.", kazao je Ivanković.

Dalian Shide u svojoj momčadi ima i dva igrača iz Srbije, a jedna od legendi im je i Slovenac Ermin Šiljak. Možda Ivanković u Dalian, inače grad s više od šest milijuna stanovnika, odvede i kojeg hrvatskog igrača...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!