Nogomet

Zvijezda Južne Amerike u Villarreal

Zoran Zdelar • srijeda, 18.10.2006.

Villarreal je brzom reakcijom uspio dogovoriti transfer mladog Matiasa Fernandeza, kojeg je također htio i Chelsea, no Španjolci su bili konkretniji i brži s ponudom...

Španjolski Villarreal, jedno od najugodnijih iznenađenja prošle sezone u Ligi prvaka, dogovorio je dolazak 20-godišnjeg Matiasa Fernandeza. Jedan od najvećih talenata južno-američkog nogometa trebao je otići u Chelsea, no situacija se na kraju preokrenula.

Engleski Chelsea spremao se odaslati ponudu za mladog Čileanca, no Abramovičeve suradnike preduhitrili su čelnici Villarreala i dogovorili njegov dolazak za sedam milijuna eura. "Iznimno brzo smo realizirali ovaj transfer, jer smo uvjereni kako se radi o odličnom igraču i smatrali smo da je pravo vrijeme za realizaciju transfera.", kazao je Villarrealov predsjednik Fernando Roig.

Fernandez ipak neće odmah put Europe, već će morati pričekati da se otvori zimski prijelazni rok u siječnju. Prema dobro upućenim izvorima, cijeli je posao dogovor tijekom njegova treninga jučer u klubu Colo-Colo. Fernandez najčešće igra na poziciji veznog igrača, ali ni poziciju u vrhu napada mu nije strana.

Rođen je u Argentini, ali je obitelj u njegovoj petoj godini imigrirala u Čile, za čiju reprezentaciju igra već neko vrijeme.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!