Nogomet

Marijan Vlak se vratio u Mađarsku

Zoran Zdelar • utorak, 24.10.2006.

Hrvatski trener Marijan Vlak, član stručnog stožera bivšeg izbornika Zlatka Kranjčara, vratio se ponovno u trenerske vode i jučer je preuzeo mađarskog prvoligaša Fehervara...

Marijan Vlak nije dugo čekao na prihvaćanje novog trenerskog poziva koji mu je stigao ovog puta iz Mađarske. Nakon što se nije uspio ustoličiti na mjesto izbornika hrvatske reprezentacije, kamo su ga neki gurali, odlučio se neko vrijeme povući i vidjeti hoće li ga i aktualni izbornik Slaven Bilić koristiti za snimanje protivnika. No, kako je Bilić taj zadatak povjerio članovima svog stožera, Vlak se otputio prema Mađarskoj.

Jučer je preuzeo mađarskog prvoligaša Fehervara koji se nalazi u velikim financijskim problemima. Ugovorne rate igračima nisu isplaćene već nekoliko mjeseci, a Vlaka čeka i vatreni debi jer već u petak igraju protiv lidera MTK-a.

Ugovor je, kako Vlak sam otkriva, potpisan do 31. prosinca 2008., a za prvog pomoćnika si je doveo Hrvoja Braovića. Kako već financijska situacija nije blistava, Vlak barem ne mora strahovati zbog lošeg rezultatskog učinka njegove momčadi. Trenutno se Fehervar nalazi na petom mjestu ljestvice u Prvoj mađarskoj ligi u kojoj sudjeluje ukupno 16 klubova.

Najveći međunarodni uspjeh Fehervara je zasigurno finale Kupa Uefe 1985. godine u kojem su izgubili od Real Madrida, a kako bi došli do finala, među ostalima, bili su uspješniji i od Manchester Uniteda.

Nije ovo Vlaku prvi trenerski angažman u Mađarskoj. 1999. godine nakratko je vodio i Ferencvaros.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!