Nogomet

Benfica najveći klub na svijetu

HINA • petak, 10.11.2006.

Lisabonska Benfica ušla je u Guinessovu knjigu rekorda kao klub sa najviše članova jer u petak objavljeno da portugalski klub ima 160.000 članova koji plaćaju klupsku članarinu, objavio je predsjednik Benfice Luis Filipe Vieira .

Benfica je tako pretekla engleskog velikana Manchester Uniteda, koji je bio upisan kao najveći nogometni klub na svijetu sa 152.000 članova.

Predsjednik Benfice pozvao je u petak predstavnike Guinessove knjige rekorda koji su potvrdili broj članskih iskaznica, čiji se broj naglo povećao akcijskom prodajom u zadnje dvije godine. Naime, lisabonski klub koji je utemeljen 1904., nudi posebni paket za nove članove kluba koji za odrasle košta 55, a za djecu 25 eura, a uključuje i dvije besplatne ulaznice, organizirani posjet stadionu Luz, te klupski šal i kapu. Ove pakete Benfica je nudila na 3800 prodajnih mjesta u cijelom Portugalu.

Lani je Benfica od članarina zaradila čak 13 milijuna eura, što je 14 posto ukupnih prihoda kluba.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!