Nogomet

Sevilli bod, Van Nistelrooy fantastičan

Marko Kljaić • nedjelja, 12.11.2006.

Samo devet pogodaka u šest odigranih utakmica obilježili su deseto kolo najjače španjolske nogometne lige. Sociedad ponovno nije uspio upisati pobjedu, vodeća Sevilla osvojila samo bod protiv Santandera. Nizozemac u redovima Real Madrida večeras je ponovno briljirao...

U Vigu je Celta poražena od Recreativa. Momčad Fernanda Vazqueza razočarala je domaće navijače porazom od 2:1. Gosti su poveli u 48. minuti. Strijelac je bio bivši igrač Liverpoola Sinama Pongolle. Na 2:0 je povisio Ikechukwu Uche u 57. minuti. Osam minuta prije kraja susreta Guayre je pogotkom vratio nadu domaćinima, ali do kraja se rezultat nije mijenjao. Celta je doživjela peti poraz u prvenstvu, dok je Recreativo upisao petu pobjedu i time je pretekao Celtu na ljestvici.

Sedmoplasirani Getafe se dugo mučio s gostima iz Mallorce. Obje momčadi teško postižu, ali teško i primaju pogotke. Domaćina je spasio Ignacio Nacho pogotkom 30 minuta prije kraja susreta. Getafe je s ovom pobjedom na tablici preskočio Atletico i Valenciju i trenutno se nalazi na odličnom četvrtom mjestu.

Gimnastic i Deportivo su odigrali utkamicu koja je završila bez golova i bez pobjednika. Deportivo je prije početka sezone doveo čak 14 novih igrača i treneru Joaquinu Caparrosu trebat će više vremena da posloži momčad i uključi se u borbu za vrh tablice. Gimnastic je i u ovoj utakmici dokazao da je jedan od glavnih kandidata za povratak u niži rang natjecanja.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Istim rezultatom završila je utakmica između Racinga i Seville odigrana u Santanderu. Sevilla je i dalje na čelu ljestvice, ali eventualne pobjede Barcelone ili Zaragoze u njihovom međusobnom večerašnjem susretu, smjestit će Sevillu na drugo mjesto.

Betis je na Ruiz de Lopera stadionu poveo protiv Levantea već u petoj minuti. Prvi pogodak na utakmici postigao je Brazilac s talijanskom putovnicom Luis Eduardo Edu. Gosti su se vratili u susret u 63. minuti kada je na 1:1 izjednačio Nizozemac u dresu Levantea Mustapha Rahamat Riga. Utakmica je završila rezultatom 2:1 za domaćina, a pogodak je na samom kraju susreta postigao Jesus Capi.

Sociedad je tražio prvu pobjedu u prvenstvu na domaćem terenu protiv Espanyola. Niti ovaj puta nisu uspijeli pobjediti. Domaćini su poveli nakon pola sata igre. U vodstvo ih je doveo Diaz de Cerio, igrač koji je potekao iz sociedadove nogometne škole. Dva boda im je oduzeo gostujući napadačLuis Garcia pogotkom u 54. minuti. Sociedad je i dalje posljednje plasirana momčad španjolske la Primere.

Real je na gostovanju u Pamploni u prvih 45 minuta pomeo Osasunu. Fabio Capello i dalje u vrh napada stavlja fenomenalnog Nizozemca Ruuda van Nistelrooya, a on mu se odužuje na najboji mogući način - pogotcima. Prvi pogodak na utakmici postigao je u 12. minuti susreta. Petnaest minuta nakon toga isti igrač povisio je rezultat na 2:0 za Madrižane. Svoj treći pogodak na utakmici, a sedmi u prvenstvu van Nistelrooy postiže u 43. minuti. U drugom dijelu gosti su stali, a momčad Cuca Ziganda to koristi u 64. minuti. Tada je počasni pogodak za Osasunu postigao Valmiro Lopes Rocha Valdo. Svoju večer van Nistelrooy zaključuje šest minuta prije kraja kada postiže i četvrti pogodak za Real na večerašnjoj utakmici.

Drugoplasirana Barcelona ugostila je na Camp Nou trećeplasiranu Zaragozu. Igrači Victora Fernandeza i dalje predstavljaju ugodno iznenađenje dosadašnjeg prvenstva. U večerašnjoj utakmici dobro su namučili favoriziranu Barcelonu, koja ih je slomila tek u samoj završnici. Gosti su poveli u 17 minuti. Strijelac za 0:1 bio je napadač Diego Milito. Svojim sedmim golom u prvenstvu za Barcelonu je izjednačio Ronaldo de Assis Moreira Ronaldinho u 31. minuti prvog dijela.

Nakon toga, utakmicu su obilježili kartoni. Sudac je podijelio čak deset žutih i dva crvena kartona. Za domaće je isključen Motta u 72. minuti, a za goste strijelac Milito u 76. minuti susreta. Najbolji svjetski nogometaš, Ronaldinho svojim drugim pogotkom na utakmici u 86. minuti doveo je Barcu u vodstvo. U petoj minuti sudačke nadoknade Javier Saviola osigurao je tri boda momčadi Franka Rijkaarda i prvo mjesto na tablici.

Španjolsko prvenstvo, deseto kolo: Celta Vigo - Recreativo Huelva 1:2, Getafe - Mallorca 1:0, Gimnastic - Deportivo la Coruna 0:0, Racing Santander - Sevilla 0:0, Real Betis - Levante 2:1, Real Sociedad - Espanyol 1:1, Osasuna - Real Madrid 1:4, Barcelona - Real Zaragoza 3:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!