Nogomet

Real Madridu 800 milijuna eura

Zoran Zdelar • srijeda, 15.11.2006.

Uprava Real Madrida bi u sljedećih nekoliko dana trebala potpisati ugovor o prodaji TV prava vrijedan čak 800 milijuna eura. Novac je to koji bi klubu osigurao financijsku stabilnost cijelo jedno desetljeće...

Da je nogomet jednostavno prerastao u nešto više u nekim sredinama, potvrđuje nam vijest koja je danas stigla iz Madrida. Čelnici Real Madrida uspjeli su iznuditi od zasad neimenovane televizijske kuće impresivnih 800 milijuna eura za prodaju televizijskih prava za razdoblje od sljedećih sedam godina.

"Ugovor nam garantira primanja od 800 milijuna eura tijekom sljedećih sedam godina, a cijeli posao bit će i službeno sklopljen za nekoliko dana.", potvrdio je glasnogovornik deveterostrukog europskog prvaka.

Ime korporacije koja će imati pravo prijenosa Realovih utakmica nije otkriveno zasad, kako cijeli posao ne bi postao upitan i na kraju propao. Prema procjeni financijskih stručnjaka, ovaj ugovor osigurao bi Realu financijsku stabilnost cijelo jedno desetljeće.

"Mi smo klub koji najveći dio svog prihoda ostvaruje od prodaje televizijskih prava i uskoro ćemo potpisati jedan od najvažnijih ugovora u povijesti sporta.", izjavio je pobjedonosno predsjednik Calderon nakon što je kraljevskom klubu osigurao i kraljevski sponzorski ugovor.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!