Nogomet

Navijačima zabranjeno odlaziti na gostujuće utakmice

Zoran Zdelar • srijeda, 15.11.2006.

Argentinski nogometni savez odlučio je zadati snažan udarac neredima navijača, koji su nerijetko znali završiti i sa smrtnim posljedicama po neke. Argentinski nogometni savez stoga je odlučio zabraniti gostovanja navijačima do kraja godine...

Neredi navijača postaju sve veći i ozbiljniji problem u Argentini. Nerijetko bi se nakon velikih derbija brojale žrtve s teškim po život ili čak ozljedama koje su dovele do smrtnih slučajeva. Jučer su u Argentinskom nogometnom savezu odlučili zadati udarac tim "navijačima" i suočiti se s velikim problemom u argentinskom nogometu.

Do kraja godine zabranjeno je svim navijačkim skupinama, ali i pojedincima da prate svoj klub na gostovanjima u Prvoj argentinskoj ligi. Nakon što ta mjera istekne, postoji mogućnost da se produži i na sljedeću godinu ovisno o učinku. "Ovo je jedna od efektnijih odluka koju smo mogli donijeti u ovom trenutku.", kazao je predsjednik Saveza Julio Grondona.

Probleme rade i navodna namještanja utakmica, što posljednji želi dokazati trener Rivera Daniel Passarella. "Ovo prvenstvo je sramota. Još prije mjesec dana rekao sam da ovo natjecanje nije ozbiljno i vrijeme će pokazati da sam bio u pravu. Izgubili smo prvenstvo jer su tako odlučili vodeći ljudi nogometa u Argentini."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!