Nogomet

Adu oduševljen zbog dolaska u Man Utd

Zoran Zdelar • petak, 17.11.2006.

Američki tinejdžer Freddy Adu iako još nije stigao na probu u engleski Manchester United, oduševljen je i samom spoznajom kako ga od susreta s njegovim najvećim idolima dijeli još samo nekoliko dana...

Kako trenutno stvari stoje, Manchester United Alexa Fergusona odnio je veliku pobjedu na nogometnom tržištu kad je uspio dobiti dozvolu DC Uniteda da Freddy Adu stigne na probu ovog mjeseca. Mladu zvijezdu američkog nogometa u svojim redovima vidjeli su već brojni europski velikani, ali presudilo je ipak što na Old Traffordu igraju Aduovi idoli.

17-godišnji Adu trebao bi u Manchster stići, prema neslužbenim najavama, za nekoliko dana i nakon probe bit će odlučeno hoće li mu biti ponuđen ugovor. Malo tko, osim navijača suparničkih klubova, vjeruje u drukčiji rasplet situacije, tako da je proba tek stvar "formalnosti".

Samom igraču i prilika za treniranje s nekim od igrača Manchstera Uniteda već je velika stvar. "Otići u najveći svjetski klub i trenirati u njemu za mene je velika čast i privilegija. Cristiano Ronaldo i Wayne Rooney su moja dva najdraža igrača i sama prilika za trening s njima mi je još uvijek nevjerojatna. Nadam se da ću pokazati što znam i da će sve završiti transferom u siječnju ili barem na ljeto.", kazao je Adu.

Frederick Koranteng Adu rođen je 1989. godine u Gani, a u njegovoj osmoj godini seli se s obitelji u SAD. U dobi od 14 godina potpisuje svoj prvi profesionalni ugovor, što ga čini najmlađim profesionalnim sportašem u modernoj Americi. 2003. godine dobio je američko državljanstvo i zasad je za reprezentaciju SAD-a odigrao jedan prijateljski susret, tako da još uvijek u Gani nisu izgubili sve nade da će zaigrati u dresu njihove reprezentacije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!