Nogomet

Bayern prijeti odlaskom iz G-14

Zoran Zdelar • ponedjeljak, 27.11.2006.

Udruženje najbogatijih i najboljih europskih klubova G-14, uskoro bi moglo imati jednog člana manje. Njemački Bayern nezadovoljan je radom udruženja i namjerava istupiti i tako možda pokrenuti i početak kraja G-14...

Udruženje najbogatijih i najsnažnijih europskih klubova (s iznimkom Chelseaja) sljedećih tjedana i mjeseca moglo bi se naći pred velikim iskušenjem. Kao što je poznato, G-14 je glas najmoćnijih 18 klubova u Europi, a u Bayernu sada ozbiljno razmišljaju o "dizanju sidra".

Vodstvo Bayerna počelo je sumnjati da će G-14 ikada učiniti išta dobrog za sve svoje članove ili za dobrobit nogometa općenito. Prema izjavama predsjednika Bayerna, Karl-Heinz Rummeniggea, grupa brine samo o članovima iz Engleske, Italije i Španjolske, dok se prema ostalim članovima odnosi sebično.

"Ozbiljno razmišljamo o tome ima li smisla ostati član grupe G-14. Nismo zainteresirani za plaćanje godišnje članarine kako bismo tamo samo sjedili i ne dobivali ništa korisnog zauzvrat. Počeli smo sumnjati u opravdanost postojanje te grupe. Ništa se ne događa i gotovo da uopće ne postoji komunikacija s Fifom i Uefom.", kazao je Bayernov predsjednik.

Bayern je bio jedan od osnivača 2000. godine u jednom madridskom kasinu i očito je da se neki ne drže dogovorenog prije šest godina. "Osnovali smo G14 kako bismo ravnopravno povećali ponajprije naknade od TV prava, a sada imamo situaciju da Barcelona od toga prihoduje 143 milijuna eura, dok na primjer njemački Werder tek 23 milijuna.", otkrio je Rummenige što ga najviše smeta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!