Automoto

Škrti Ron Dennis

Nikola Božić • srijeda, 29.11.2006.

Dok neki vozači voze za više desetaka milijuna eura po sezoni ima i onih koji voze za manje od milijun. Jedan od njih je i McLarenov Lewis Hamilton...

Novi vozač McLarena Lewis Hamilton potpisao je ugovor na tri godine te bi u svojoj prvoj godini, dakle 2007., trebao zarađivati oko 500 tisuća eura. No da ne ostane na, za taj sport, mizernoj svoti morati će sam pobrinuti. Za svaki osvojen bod škrti će mu Dennis platiti dodatnih 20 tisuća eura te je računica vrlo jednostavna. Ukoliko Hamilton želi zaraditi više od milijun eura mora osvojiti najmanje 25 bodova. Potrebno je spomenuti i da čelnici McLarena ne dozvoljavaju privatne sponzore s kojima bi vozači mogli povećati svoja primanja.

Nakon prve sezone, ukoliko ostane vozač McLarena, plaća bi mu trebala znatnije narasti. 2008. godine trebao bi zaraditi do tri milijuna, a u zadnjoj sezoni ugovora čak i do 10 milijuna eura. Podsjetimo, Kimi Raikonnen trebao bi zarađivati oko 40 milijuna po sezoni, dok bi dvostruki svjetski prvak i Hamiltonov momčadski kolega Fernando Alonso trebao zaraditi blizu 20 milijuna eura.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoSkrolFormula 1
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!