Nogomet

Argentinac Tevez kažnjen brazilskim dresom

Zoran Zdelar • srijeda, 29.11.2006.

Argentinski reprezentativac Carlos Tevez nakon što je u bijesu napustio stadion još tijekom utakmice, bit će kažnjen odrađivanjem jednog treninga u dresu brazilske reprezentacije...

Nakon što je argentinski reprezentativac Carlos Tevez na iznenađenje mnogih stigao u londonski West Ham United, malo tko je očekivao tako tešku prilagodbu engleskom nogometu. Mladi Argentinac već je u nekoliko navrata dokazao i da ima ponekad problema s kontrolom bijesa, baš kao i još nekolicina igrača njegovih godina u Engleskoj.

Nakon što ga je trener Alan Pardew odlučio zamijeniti tijekom susreta sa Sheffield United na Upton Parku Teddyjem Sheringhamom, pobijesnio je. Čim je izišao s terena, odjurio je u svlačionicu i napustio stadion, što se nije svidjelo klupskim čelnicima koji ga skupo plaćaju.

22-godišnji Tevez trebao je biti kažnjen samo novčanom kaznom u iznosu od 1.000 funti što bi bilo donirano u humanitarne svrhe, ali shvatili su čelnici West Hama da mu taj iznos ne bi predstavljao prevelik problem, pa su upregnuli moždane vijuge i smislisli daleko kreativniju kaznu.

Kako je Tevez i argentinski reprezentativac, morat će jedan trening odraditi u dresu brazilske reprezentacije, a nije potrebno ni podsjećati koliki je rivalitet između ove dvije nogometne države.

Bilo bi to ispunjenje snova za fotoreportere na Uptom Parku, samo što je malo vjerojatno da će dozvoliti predstavnicima medija da prisustvuju tom treningu. Tevez, koji još uvijek nije postigao pogodak za Čekićare, u protivnom bi zasigurno narednih mjesec dana bio tema broj jedan brazilskih medija.

Imali smo sličan susret s napuštanjem stadiona tijekom susreta nedavno i u Prvoj HNL, kad su stadion na Kantridi napustili kapetan Rijeke Daniel Šaić i Elvir Bolić, koji su kažnjeni daleko oštrije - raskidom ugovora.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!