Nogomet

Partizan potopljen, Balaban ponovno zabio

Zoran Zdelar • srijeda, 29.11.2006.

Dinamov krvnik u pretkolu Kupa Uefe, francuski Auxerre, uvjerljivo je pobijedio beogradski Partizan. Hrvatski reprezentativac Boško Balaban zabio je i večeras za Club Brugge, samo ovog puta s bijele točke...

Skupina A

Livornu su u goste stigli ne tako slabi izraelski nogometaši Maccabija iz Haife. Svatko manje upućen u nogomet, sa sigurnošću bi ustvrdio kako je u ovom susret talijanski predstavnik veliki favorit. To je potvrdila čak i sama utakmica dobrim dijelom, ali pad koncentracije u samoj završnici utakmice Livornu je odnio bod, kad je u 90. pogodak zabio Colautti. Prethodno je Livorno u vodstvo došao u 20. minuti golom Lucarellija.

Dobar Dinamov europski poznanik, francuski Auxerre, odigrao je fantastičnu utakmicu u Beogradu. Partizan je uspio povesti u samom otvaranju, u 5. minuti pogađa Marinković. No, Francuzi tada preuzimaju kontrolu nad susretom i serijom pogotka u prvom poluvremenu osiguravaju pobjedu. U 18. izjednačuje Cheyrou, šest minuta kasnije Niculae dovodi Francuze u vodstvo, a Akale odvodi Auxerre na nedostižnih 1:3. Francuska momčad uspjela je još jednom poentirati. u 82. minuti mrežu Partizana trese i Pieroni.

Livorno - Maccabi Haifa 1:1, Partizan - Auxerre 1:4.

Skupina B

Belgijski Club Brugge svoju posljednju prvenstvenu pobjedu osvojio je na krilima četverostrukog strijelca Boška Balabana. Hrvatski reprezentativac i ovog puta je zatresao mrežu, ali iz jedanaesterca u 14. minuti. Taj pogodak ipak nije bio dovoljan za osiguranje pobjede ili jednog boda. U 32. minuti Akin izjednačuje, a zatim iz još jednog dosuđenog kaznenog udarca pobjedu Bešiktašu donosi Ricardinho.

Dinamo Bukurešt prilično se namučio protiv vrlo teškog protivnika, Bayera iz Leverkusena, za koji nastupa naš Babić. Bayer je u 22. minuti poveo pogotkom bivšeg BiH reprezentativca Sergeja Barbareza. Dinamo ipak uspijeva izjednačiti u 37. minuti preko Niculescua, a isti igrač postiže svoj drugi pogodak tri boda vrijedan u 74. minuti susreta.

Bešiktaš - Club Brugge 2:1, Dinamo Bukurešt - Bayer Leverkusen 2:1.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Skupina C

Nizozemski AZ Alkmaar, trenutno klub nekad trećeg hrvatskog vratara Didulice, dva puta je morao dostizati prednost Libereca. Zapotocny je doveo Liberec u vodstvo, a zatim izjednačuje Steinsson u 69. minuti. Papousek pet minuta prije kraja ponovno daje Liberecu vodstvo, a minutu prije kraja Jenner spašava bod za AZ.

Sevilla ništa manje uspješna nije ni u Kupu Uefa. Odlične igre u španjolskoj Primeri nastavljaju i u Europi. Teško je večeras stradao Grasshoppers. S čak četiri pogotka svladali su Španjolci svog protivnika i tako istaknuli možda i kandidaturu za juriš na finale samog Kupa.

AZ Alkmaar - Liberec 2:2, Grasshoppers - Sevilla 0:4.

Skupina D

U susretu Lensa i Parme, francuski predstavnik velik dio susreta držao je tri boda u svojem vlasništvu, ali onda bljeskom u posljednjih 20-ak minuta susreta rezultat se preokreće. Cousin je doveo Lens u vodstvo u 19. minuti, a onda pogodcima u 77. i 90. minuti Parma odnosi pobjedu.

Još jedan španjolski predstavnik imao je uspješnu i plodnu večer. Osasuna je isto tako zabila četiri pogotka, samo što je jedan završio u krivoj mreži. Nakon što je Osasuna već vodila 2:0, upravo strijelac ta dva prva pogotka, Punal, nesretno postiže autogol. Da pobjeda ipak ne bi došla pod znak pitanja, pobrinuo se Romeo u 86. minuti

Lens - Parma 1:2, Osasuna - OB Odense 3:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!