Nogomet

Drogba i Ševčenko poput Eduarda i Andersona

Zoran Zdelar • nedjelja, 03.12.2006.

Trenutno najbolji strijelac engleskog Chelseaja, Didier Drogba, otkrio je u razgovoru za jedan dnevni list kako mu je puno lakše igrati kad je u momčadi i Andrij Ševčenko. Baš kao i Eduardu kad igra uz Andersona...

Iako se radi možda o neprimjerenoj usporedbi, sudeći prema Drogbinoj izjavi ona je u potpunosti vjerodostojna. Najbolji strijelac u momčadi aktualnog engleskog prvaka, londonskog Chelseaja, u razgovoru za jedan engleski dnevni list pričajući o svojim životnim nogometnim ciljevima kazao je na kraju nešto što se u potpunosti odnosi i dva napadača zagrebačkog Dinama, Eduarda i Andersona.

Slika 1 od 2.
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

"Andrij Ševčenko ključ je mog uspjeha ove sezone. Bez njega u momčadi, braniči me traže i čuvaju gdje god se nalazio na terenu, ali kada igra i on uz mene, daleko više se koncentriraju na njega. Samim time imam puno više prostora i slobode da razvijem svoju igru i na kraju zabijem pogodak. Nisam trener, ali ne bih mu dozvolio da napusti Chelsea.", kazao je Didier Drogba o tajni svog uspjeha, otkrivši pritom i što misli o eventualnom Ševčenkovom odlasku, o čemu se sve više nagađa.

Gotovo identična situacija je i u momčadi još jednog prvenstvenog prvaka - zagrebačkog Dinama. Anderson Costa otkad je stigao u Dinamo, nakon Jensa Nowotnyja najskuplji je igrač, ali svoju vrijednost baš poput Ševčenka nije potvrdio pogodcima i u svom novom klubu. Kako su obojica igrači šesnaesterca, braničima se u većini situacija čini kako puno veća opasnost prijeti od njihovih poteza, ponekad ne računajući da se u napad brzo priključuju čim se otvori malo prostora Drogba, odnosno Eduardo.

Možda kad bi braniči više pažnje posvetili igračima poput Drogbe i Eduarda, ne bi im više bilo tako "jednostavno" stići do pogotka. No, na trenerima je da odluče od koga prijeti najveća opasnosti, iako statistika to otkriva ne ostavljajući prostora za eventualnu dvojbu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!