Nogomet

Livorno izbacio Auxerre, Bešiktaš prokockao prolaz

Goran Tomičić • petak, 15.12.2006.

Livorno je unatoč želji za ispadanjem uspio izboriti nastavak sudjelovanja u Kupu Uefe i na proljeće, a pravdu je večeras krojio i jedan hrvatski sudac. Upravo susret koji je Livornu donio prolaz vodio je Ivan Bebek...

Skupina A: Prolaz Livorna

Prije posljednjeg kola u ovoj skupini prolaz su osigurali Glasgow Rangers i Maccabi Haifa. Utakmica između Auxerrea i Livorna je odlučivala o trećem ˝putniku˝ u slijedeći krug natjecanja.

Dvoboj u Francuskoj sudili su naši suci. Ivan Bebek je bio glavni djelitelj pravde, a pomagali su mu Tomislav Petrović i Željko Novosel. Četvrti sudac bio je Vlado Svilokos. Auxerre je bio bolji, ali u 59. minuti Lucarelli je postigao gol za prolaz Livorna. Pasonni je odlično izveo korner, a Lucarelli je glavom pogodio za važnu pobjedu svoje momčadi. Bebek je odlično vodio susret, dosudivši samo 13 prekršaja. Darijo Knežević nije bio ni na klupi Livorna.

Glasgow Rangers i Partizan su igrali dvoboj bez opterećenja. Domaćini su se već plasirali, a Partizan nije imao izgleda za prolaz skupine. U 55. minuti momčad Dade Prše, koji je bio na klupi, osigurala je minimalnu pobjedu. Novo je izveo slobodan udarac, a mladi Hutton je glavom postigao svoj prvi ovosezonski pogodak.

Rezultati
Auxerre - Livorno 0:1, Glasgow Rangers - Partizan 1:0

Poredak
1. Glasgow Rangers 10, Maccabi Haifa 7, Livorno 5, Auxerre 4, Partizan 1

Skupina B: Bayer u završnici do prolaza

Tottenham i Dinamo Bukurešt su osigurali prolaz, a dvoboj u Leverkusenu je odlučivao o trećem klubu koji će prezimiti u Europi.

Bešiktaš je trebao bod, a Bayeru su bila potrebna sva tri. Apotekari su dominirali, ali i gosti su imali nekoliko dobrih prilika. U 77. minuti Paparesta je dosudio kazneni udarac za Bayer. Izvođač je bio Marko Babić, ali Vedran Runje je odlično reagirao i odbio loptu do koje je prvi stigao Schneider i doveo Bayer u vodstvo 1:0. Deset minuta kasnije Barbarez je iz blizine povisio prednost domaćina. U prvoj minuti sudačke nadoknade Ricardinho je iz jedanaesterca smanjio na 2:1, ali u preostale tri minute nisu imali priliku za izjednačenje i Bayer je osigurao prolaz. Babić i Runje su odigrali cijelu utakmicu.

Slika 1 od 1.
Foto: EPA

U Londonu su Tottenham i Dinamo Bukurešt odigrali dvoboj bez rezultatskog imperativa. U 16. minuti vratar gostiju Hayeu je loše ispucao loptu, a Berbatov je iskoristio poklon za vodstvo Tottenhama. Defoe je u 39. minuti povisio na 2:0. Vratar Robinson, koji nam je dobro poznat, je odličnom dugom loptom uposlio svog napadača koji rutinski poentirao. U 50. minuti Berbatov je uposlio Lennona, čiji udarac je blokirala obrana Dinama, a Deffoe je prihvatio odbijenu loptu i postigao svoj drugi pogodak. U 90. minuti Dinamo je smanjio rezultat golom Mendya

Rezultati
Bayer - Bešiktaš 2:1, Tottenham - Dinamo Bukurešt 3:1

Poredak
1.Tottenham 12, 2.Dinamo Bukurešt 7, 3.Bayer 4, 4.Bešiktaš 3, 5.Club Brugge 2

Skupina C: Braga lako do prolaza

U ovoj skupini dvoboj bez opterećenja su igrali Sevilla i AZ Alkmaar. Braga je za prolaz trebala pobjedu protiv Grashoppersa.

U 61. minuti iskusni Joao Pinto je pogodio desni gornji kut gostujuće mreže za vodstvo Brage. U posljednoj minuti prolaz portugalske momčadi potvrdio je Castanheira.

Alkmaar je u gostima pobijedio Sevillu 2:1. Branitelj naslova je poveo golom Chevantona iz kaznenog udarca, a pobjedu gostima donio je dvostruki strijelac Arvelazde u 62. i 90. minuti. Didulica nije nastupio.

Rezultati
Braga - Grashhopers 2:0, Sevilla - AZ Alkmaar 1:2

Poredak
1.AZ Alkmaar 10, 2.Sevilla 7, 3.Braga 6, 4.Slovan 5, 5.Grashoppers 0

Skupina D: Osasuna pobjedom do prolaza

U ovoj skupini Parma je osigurala prolaz, a sve ostale momčadi imale su izgleda.

Parma je nastupila u pričuvnom sastavu. Osasuna je lako došla do uvjeljive pobjede. Već u prvom poluvremenu gosti su riješili utakmicu, a dvostruki strijelac bio je Lopez. Pobjedu Osasune potvrdio je Juanfran u 82. minuti. Igor Budan nije nastupio.

Heerenveen je za prolaz trebao pobjedu od minimalno tri gola razlike protiv Lensa, ali pobijedio je minimalno. Jedini strijelac bio je Alves u drugoj minuti sudačke nadoknade. Pranjić je odigrao cijelu utakmicu.

Rezultati
Parma - Osasuna 0:3, Heerenveen - Odense 1:0

Poredak
1. Parma 9, 2.Osssuna 7, 3.Lens 4, 4.Odense 4, 5. Heerenveen 4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!