Ostali sportovi

Ivan i Janica ponovno najbolji!

Goran Tomičić • petak, 22.12.2006.

Na 55. izboru najboljih hrvatskih sportskih pojedinaca i kolektiva, najboljom momčadi godine proglašeni su vaterpolisti Juga, dok su najboljom ekipom proglašene rukometašice Podravke. Trofej Fair play osvojio je nogometni trener Miroslav Pavić. Ivan Ljubičić ponovno je proglašen sportašem godine, baš kao i Janica Kostelić za sportašicu godine...

Sportske novosti su 55. put izabrale najbolje sportaše i momčadi u protekloj godini, a u izboru su sudjelovala 422 sportska novinara. U konkurenciji sportašica drugu godinu uzastopno i osmi put u posljednjih devet godina najbolja je bila Janica Kostelić.

Slika 1 od 2.
Foto: FaH

Našoj najboljoj skijašici uvjerljivu pobjedu osigurale su dvije medalje na Zimskim Olimpijskim igrama u Torinu, osvajanje Velikog kristalnog globusa i Malog kristalnog globusa u slalomu, pobjede u svim disciplinama u jednoj sezoni te osvajanje rekorda u broju bodova u jednoj sezoni Svjetskog kupa. Hrvatska uvijek može računati na dobre rezultate u svim sportovima, a dokaz tome je da čak ni svjetska viceprvakinja Blanka Vlašić nije bila konkurencija Janici. Nominirane su bile i Danijela Grgić (svjetska juniorska prvakinja), Branka Pereglin (viceprvakinja svijeta), europska prvakinja u kickboxingu Marina Lelič, europska doprvakinja do 53 kg karatistica Jelena Kovačević, te Iva Blahek za osvojeno drugo mjesto na boćarskom prvenstvu svijeta.

Glasovi Sportneta

BERNARD JURIŠIĆ, glavni urednik:
Ivan Ljubičić
Janica Kostelić
Vaterpolski klub Jug
Ženska rukometna reprezentacija

BRANIMIR KORAĆ, zamjenik glavnog urednika:
Ivan Ljubičić
Blanka Vlašić
Vaterpolski klub Jug
Ženska košarkaška reprezentacija

TOMISLAV PACAK, urednik nogometa:
Ivica Kostelić
Janica Kostelić
Muška rukometna reprezentacija
Ženska skijaška reprezentacija

IVOR KRAPAC, urednik tenisa:
Ivan Ljubičić
Janica Kostelić
Vaterpolski klub Jug
Ženska reprezentacija u samostrelu

VEDRAN STILIN, urednik rukometa:
Ivan Ljubičić
Janica Kostelić
Muška nogometna reprezentacija
Ženska skijaška reprezentacija

DAVOR SAJKO, urednik zimskih sportova:
Mirko Filipović
Janica Kostelić
Muška rukometna reprezentacija
Ženski rukometni klub Podravka

HRVOJE VUKOVIĆ, urednik vodenih sportova:
Ivan Ljubičić
Janica Kostelić
Vaterpolski klub Jug
Ženska stolnoteniska reprezentacija

ANTE KOJUNDŽIĆ, urednik automoto sportova:
Ivan Ljubičić
Janica Kostelić
Muška nogometna reprezentacija
Ženski rukometni klub Podravka

DARIO DODIĆ, novinar:
Ivano Balić
Janica Kostelić
Muška rukometna reprezentacija
Ženski rukometni klub Podravka

MARIN VUKOVIĆ, novinar:
Ivan Ljubičić
Janica Kostelić
Vaterpolski klub Jug
Ženska košarkaška reprezentacija

Najbolji sportaš u 2006. godini je Ivan Ljubičić, pobjednik turnira u Chennaiju i Zagrebu, polufinalist Roland Garossa te četvrtfinalist Australian Opena. U ovoj kategoriji bila je jaka konkurencija, a time i trijumf Ljubičića dobiva na značenju. U konkurenciji su bili Ivica Kostelić, osvajač srebrne medalje na ZOI u Torinu, svjetski prvak Duje Draganja, najbolji svjetski rukometaš Ivano Balić, te Mario Ančić, Emil Milihram, Stipe Drviš, Dražen Puniš, Zdenko Kožul, Robert Zelčić, Filip Ude, Robert Seligman, Veljko Rogošić, Marin Mišura, Goran Protega, Kristijan Novak, Danil Domdjoni, Sandro Dulja i Mirsad Ahmeti.

U momčadskoj konkurenciji najbolji su bili vaterpolisti dubrovačkog Juga koji su u 2006. godini osvojili naslov prvaka Hrvatske, naslov europskog prvaka na završnom turniru u Dubrovniku a nedavno su osvojili i Superkup Europe. Konkurencija Jugu su bili: rukometna reprezentacija (četvrto mjesto na EP u Švicarskoj, osvajači Svjetskog kupa i Croatia - Slovenija Cupa), teniska reprezentacija koje je osvojila Kup nacija u Düsserdolfu, streličarska reprezentacija koja je osvojila naslov viceprvaka Europe u gađanju složenim lukom, kanuisti divljevodaši (treći na Svjetskom prvenstvu) i karate reprezentacija koja je na prvenstvu Europe u Stavangeru osvojila treće mjesto.

Najbolja ekipa su rukometašice Podravke, finalistice Kupa EHF te prvakinje Hrvatske i osvajačice hrvatskog kupa. U konkurenciji su bili i samostrelska reprezentacija, košarkaška reprezentacija, kickboxing reprezentacija, karate reprezentacija i kuglački klub Zagreb.

Dobitnik 35. trofeja Fair-play je nogometni trener Miroslav Pavić koji je u posljednjom kolu Županijske nogometne lige Vukovarsko - srijemske županije odbio naredbu uprave Sladorane da dopusti momčadi iz susjednih Cerne da pobjedom ostane u ligi. Momčad županijskog prvaka je ranije osigurala naslov, a igrači su poslušali trenera i pobijedili u posljednjoj utakmici. Gospodin Pavić je dan kasnije otpušten iz kluba. U našem nogometu je ovaj potez zavrijedio posebno isticanje, zato gospodinu Paviću iskrene čestitke uz nadu da će postupak uprave Sladorane biti sankcioniran od strane Hrvatskog nogometnog saveza jer se ni po čemu ne razlikuje od sudaca koji su zbog primanja mita isključeni iz nogometne organizacije.

Na svečenosti proglašenja bilo je prisutno mnogo sportaša i sportskih djelatnika, a hit večeri bio je Ivan Mikulić sa pjesmom ˝Igraj, igraj˝, himnom humanitarnog showa Derbi. U 2006. godini hrvatski sportaši su ostvarili mnogo dobrih rezultata, a vjerujemo da će slijedeće godine biti još kvalitetnija konkurencija u svim kategorijama.

Treba istaknuti i da su Sportske novosti osnovale zakladu za bivše sportaše s financijskim problemima. U prvoj akciji Hrvatski nogometni savez i Dinamo pomogli su legendi hrvatskog nogometa Tomislavu Crnkoviću.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!