Tenis

Treća pozivnica rezervirana za Ančića

Ivor Krapac • četvrtak, 21.12.2006.

Organizatori PBZ Zagreb Indoorsa nisu izgubili nadu da će na drugom izdanju ATP turnira u zagrebačkom Domu sportova, koje će se održati 29. siječnja - 4. veljače iduće godine, u ždrijebu ugledati ime Marija Ančića. Kako je najavio Goran Ivanišević, zamjenik direktora Branka Horvata i predsjednik organizacijskog odbora turnira, za eventualni nastup drugog hrvatskog reketa u rezervi će biti jedna od tri pozivnice...

Preostala dva wild-carda također su namijenjena hrvatskim tenisačima. Prvi je još ranije pripao Marinu Čiliću, dok bi vlasnik drugog trebao biti Ivo Karlović, koji je zasad deseti ispod crte na listi igrača koji su prijavili zagrebački Indoors. Ukoliko se ne dogodi dovoljan broj otkaza koji bi Karla izravno "ugurao" u glavni turnir, treći hrvatski reket ući će u ždrijeb s pozivnicom.

Ivanišević je s posebnim ponosom i zadovoljstvom istaknuo činjenicu da su, između ostalih, među prijavljenima za nastup u Zagrebu i tri ovogodišnja polufinalista Grand Slam turnira - prvi hrvatski reket Ivan Ljubičić (Roland Garros), Šveđanin Jonas Björkman (Wimbledon) i Rus Mihail Južnji (US Open).

Prema sadašnjem renkingu, prvi nositelj turnira bio bi Ljubičić, a slijede još dvojica tenisača među prvih 20 na svijetu, Finac Jarkko Nieminen (15.) i mladi Škot Andy Murray (17.), koji, kako je Goran dodao, nije zaboravio na svoje obećanje da će dogodine zaigrati u Zagrebu. Na ovogodišnjem prvom izdanju Murray je u glavni ždrijeb ušao s pozivnicom i tada obećao da će se vratiti.

Direktor Branimir Horvat još jednom je zahvalio svim podupirateljima i sponzorima turnira, uključujući hrvatsku Vladu, zagrebačko Gradsko poglavarstvo i Turističku zajednicu, te Privrednu banku Zagreb i PBZ Card kao naslovnog sponzora.

Horvat je dodao i da će se ulaznice za turnir moći kupiti na prodajnim mjestima Eventima (www.eventim.hr), uz cijenu paketa za cijeli tjedan od 400 kuna, a po danima 50 kuna (ponedjeljak i utorak), 70 kn (srijeda i četvrtak), 90 kn (petak) i 120 kn (subota i nedjelja). Ulaz na kvalifikacije, koje su na rasporedu u subotu i nedjelju prije početka glavnog turnira, bit će slobodan.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!