Tenis

Safina dočekala Martinu Hingis

Ivor Krapac • subota, 06.01.2007.

Dinara Safina proslavila je pobjedu u zvučnom finalu 175.000 $ vrijednog WTA turnira u australskom Gold Coastu i došla do svojeg petog WTA naslova u karijeri. Drugopostavljena Ruskinja je u finalnom ogledu vodećih nositeljica sa 6:3, 3:6 i 7:5 bila bolja od prvopostavljene Martine Hingis...

Nakon što je u četiri prethodna nastupa na turniru prošla bez ikakvih problema, Hingis je očekivano dočekala puno teži zadatak protiv 20-godišnje Ruskinje, koja je do danas imala zaostatak od 2-0 u međusobnim susretima. Do prve pobjede došla je nakon izjednačenog trećeg seta, u kojem je prvo propustila vodstvo od 4:2, potom spasila dvije break-lopte kod 5:5, da bi slavila uz break u posljednjem gemu, pri vodstvu od 6:5.

Safina je, tako, uspješno zaokružila tjedan u kojem je najteži izazov prošla jučer u polufinalu, uz preokret zaostatka od 6:4 i 5:1 u konačnih 4:6, 7:6(1) i 6:1 protiv Izraelke Shahar Peer.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

"Bio je ovo sjajan meč", komentirala je nakon finala: "Kad sam prošlog tjedna stigla u Gold Coast i vidjela ždrijeb nisam ni zamišljala da bi se ovo moglo dogoditi... Bila sam pomalo nervozna na zagrijavanju i htjela pozitivno iskoristiti tu nervozu u meču, uz postupni popravak koncentracije kako meč ide dalje."

Mlađoj sestri Marata Safina ovo je peta titula na WTA Touru, a prva izvan Europe. Prethodna četiri naslova uzela je 2002. u Sopotu, '03. u Palermu i 2005. u Parizu i Pragu.

WTA Gold Coast, 6.1.2007., finale: Safina (Rusija, 2) - Hingis (Švicarska, 1) 6:3, 3:6, 7:5.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!