Tenis

Mario brani finale, Jeleni Australka

Ivor Krapac • subota, 06.01.2007.

Mario Ančić i Jelena Kostanić provest će sljedeći tjedan uz nastupe u novozelandskom Aucklandu i australskom Hobartu. Mario će pokušati ponoviti ili nadmašiti prošlogodišnje finale 391.000 $ bogatog aucklandskog turnira, dok je Jelena u Tasmaniji u potrazi za svojom prvom pobjedom u novoj sezoni...

Prvi Ančićev suparnik u Aucklandu bit će kvalifikant, dok bi u drugom kolu dočekao boljeg iz susreta Amerikanca Mardyja Fisha i još jednog igrača iz kvalifikacija. Mario je drugi nositelj, a prvi postavljeni tenisač koji bi mu se mogao naći na putu je Španjolac Juan Carlos Ferrero (6.), potencijalni četvrtfinalni suparnik.

U Ančićevoj donjoj polovici ždrijeba postavljeni su i Španjolac David Ferrer (3.) i Švicarac Stanislas Wawrinka (8.). U gornjem dijelu ždrijeba, kojeg predvodi prvi nositelj Tommy Robredo, ističe se i Marijev krvnik iz prošlogodišnjeg finala, četvrtopostavljeni branitelj naslova Jarkko Nieminen.

Kostanić će pokušati napraviti prvi korak u Hobartu u susretu s wild-card Australkom Alicijom Molik, nekadašnjom Top 10 igračicom i pobjednicom ovog turnira iz 2003. Molik je zbog duge stanke zbog bolesti i poremećaja ravnoteže danas tek 165. na svijetu, a protiv Jelene ima čistih 3-0 u međusobnim susretima, sva tri puta bez izgubljenog seta. Posljednji put susrele su se prošle sezone u prvom kolu Japan Opena u Tokiju, uz 7:5 i 6:3 u Australkinu korist.

Slika 1 od 2.
Foto: Dražen Patarčić

Pobjednica susreta Kostanić - Molik u osmini finala očekuje bolju iz startnog dvoboja šestopostavljene Ukrajinke Alone Bondarenko i Jessice Moore, još jedne Australke s pozivnicom.

U Hobartu je i Karolina Šprem, koja traži prolaz u glavni ždrijeb kroz kvalifikacije. Karolinina startna suparnica bit će 28-godišnja Bjeloruskinja Tatjana Puček, 123. na svijetu, a taj meč još nije odigran zbog puno problema s kišom.

Mirovati neće ni Ivan Ljubičić, koji i ove godine u tjednu uoči Australian Opena nastupa na ekshibicijskom turniru u Kooyongu, nekadašnjem domu australskog Grand Slam turnira. Osim Ljubičića, na turniru koji traje 10. - 13. siječnja zaigrat će i Roger Federer, Andy Roddick, David Nalbandian, Marat Safin, Tommy Haas, Radek Stepanek i Ivanov današnji suparnik u finalu Dohe, mladi Škot Andy Murray.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!