Tenis

Hobart ostao bez Hrvatica

Ivor Krapac • ponedjeljak, 08.01.2007.

Prvo kolo WTA turnira u australskom Hobartu bilo je i posljednje za jedinu preostalu hrvatsku predstavnicu, Jelenu Kostanić. Vodeća hrvatska tenisačica ni u četvrtom međusobnom susretu nije mogla do pobjede protiv Australke Alicije Molik...

Za razliku od tri prethodna poraza od Molik, Jelena je u jutrošnjem dvoboju ipak uzela set, no na tome je i ostalo. Nakon što je sa 6:4 izgubila prvi, domaća igračica s pozivnicom i pobjednica ovog turnira iz 2003. više se nije osvrtala. U preostala dva seta sve je riješila bez puno problema, prošavši s 4:6, 6:1 i 6:2.

Kostanić je riješila prvi set s dva breaka i uz jedan izgubljeni servis, dok je nastavak donio dominaciju Molik. Australka je do kraja meča bila znatno uvjerljivija na servisu, bez suočavanja s break-loptom, a sve je prelomila s ukupno četiri breaka, po dva u drugom i trećem setu. O tome kako ju je krenulo dosta govori podatak da je u te dvije dionice zabila deset od ukupno 12 aseva u meču, dok Jeleni, primjerice, nije puno značilo ni visokih 78 % ubačenog prvog servisa u trećem setu.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Vodeća hrvatska tenisačica tako je ostala praznih ruku i u drugom ovogodišnjem nastupu, nakon što ju je prošlog tjedna u Aucklandu u prvom kolu zaustavila Eleni Daniilidou. Ostaje nada da će Australian Open donijeti bolje vijesti...

Serena Williams uspješno je odradila prvi meč nakon prošlogodišnjeg US Opena. Nekadašnja prva tenisačica svijeta, koja je lani zbog puno problema s ozljedom koljena odigrala samo četiri turnira, ubilježila je početnih 6:4, 6:0 protiv Šveđanke Sofije Arvidsson i time napravila prvi korak prema pomaku unaprijed sa sadašnjeg 94. mjesta WTA ljestvice.

Braniteljica naslova Michaela Krajicek doživjela je razočaranje već na startu. Mlada Nizozemka je dan uoči 18. rođendana s 3:6, 6:1 i 6:0 zapela na Francuskinji Severine Bremond. Oprostile su se i dvije od četiri vodeće nositeljice. Trećepostavljenu Flaviju Pennettu je sa 7:5 i 7:5 iznenadila japanska kvalifikantica Aiko Nakamura, dok je četvrtopostavljenu Mariju Kiriljenko sa 6:4 i 6:4 sredila Indijka Sania Mirza, koja je u ždrijeb ušla s wild-cardom.

WTA Hobart, 8.1.2007., prvo kolo: Bremond (Francuska) - Krajicek (Nizozemska) 3:6, 6:1, 6:0, J. Zheng (Kina, 7) - Foretz (Francuska, Q) 6:2, 6:2, Mirza (Indija, WC) - Kiriljenko (Rusija, 4) 6:4, 6:4, Oprandi (Italija) - Lihovceva (Rusija) 7:6(3), 6:1, Molik (Australija, WC) - Kostanić (Hrvatska) 4:6, 6:1, 6:2, A. Bondarenko (Ukrajina, 6) - Moore (Australija, WC) 6:2, 7:6(6), Santangelo (Italija, 5) - Camerin (Italija) 7:5, 2:6, 6:3, Castano (Kolumbija) - Vinci (Italija) 6:3, 6:4, Bardina (Rusija, Q) - Dulko (Argentina) 6:1, 6:3, A. Nakamura (Japan, Q) - Pennetta (Italija, 3) 7:5, 7:5, Safarova (Češka) - Müller (Njemačka, 8) 7:6(5), 6:2, S. Williams (SAD) - Arvidsson (Švedska) 6:4, 6:0, Bammer (Austrija) - Harkleroad (SAD) 7:6(2), 6:1, Medina Garrigues (Španjolska, 2) - Vesnina (Rusija) 6:1, 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!