Tenis

Mariju Čeh, branitelju naslova šok

Ivor Krapac • ponedjeljak, 08.01.2007.

Mario Ančić saznao je ime kvalifikanta s kojim će se susresti na startu ATP turnira u novozelandskom Aucklandu, na kojem je lani igrao finale. Čovjek koji ga je lani svladao u finalu od sinoć više ne stanuje u ždrijebu...

Ančićev prvi ovogodišnji test na ATP Touru bit će ogled s 21-godišnjim malo poznatim Čehom Lukašem Rosolom, 288. na svijetu. Rosol je prošao kvalifikacije s tri pobjede u dva seta, protiv Williama Warda, Simona Stadlera i petopostavljenog Nijemca Simona Greula, a ovo će mu biti prvi nastup u glavnom ždrijebu nekog ATP turnira.

Slika 1 od 1.
Foto: Igor Petrinović

Mario je, naravno, izraziti favorit i sve osim njegove uvjerljive pobjede bilo bi veliko iznenađenje. Meč je na rasporedu sutra ne prije sedam ujutro po hrvatskom vremenu.

Već prvi dan donio je oproštaj prošlogodišnjeg pobjednika Jarkka Nieminena, koji je prije 12 mjeseci u finalu glatko svladao tog dana indisponiranog Ančića. Četvrtopostavljeni ljevoruki Finac nije imao sreće sa ždrijebom. Mogao je dobiti i lakšeg startnog protivnika od Belgijca Oliviera Rochusa, koji je ga je svladao sa 7:6(3), 6:1 i time uzvratio za lanjski poraz u polufinalu ovog turnira.

Nakon ranog oproštaja, Nieminen je dio razloga za nesretan kraj pronašao u činjenici da još uvijek nije potpuno spreman. Razlog su posljedice želučanih problema zbog kojih je prošlog tjedna morao odustati od nastupa u Adelaideu.

Za razliku od najboljeg Finca, španjolski predstavnici imali su uspješno otvaranje. Prvi nositelj Tommy Robredo je sa 6:2 i 6:1 projurio protiv sunarodnjaka Rubena Ramireza Hidalga, trećepostavljeni David Ferrer ubilježio je 5:7, 6:3 i 6:2 protiv Gastona Gaudija, dok je Alberto Martin sa 6:4 i 6:4 iznenadio wild-carda Gaela Monfilsa.

Mladi Francuz tako je doživio drugo uzastopno razočaranje na startu sezone, nakon što prošlog tjedna nije uspio obraniti finale Dohe, uz poraz od Mihaila Južnjog u osmini finala.

ATP Auckland, 8.1.2007., prvo kolo: Robredo (Španjolska, 1) - Ramirez Hidalgo (Španjolska) 6:2, 6:1, Martin (Španjolska) - Monfils (Francuska, WC) 6:4, 6:4, Kohlschreiber (Njemačka) - Horna (Peru) 6:4, 7:5, O. Rochus (Belgija) - J. Nieminen (Finska, 4) 7:6(3), 6:1, Serra (Francuska) - N. Lapentti (Ekvador, WC) 6:3, 1:6, 6:4, Vliegen (Belgija) - Tipsarević (Srbija) 7:6(3), 6:0, Bracciali (Italija) - Simon (Francuska) 6:3, 6:2, Ferrer (Španjolska, 3) - Gaudio (Argentina) 5:7, 6:3, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!