Tenis

Serena teško, druga nositeljica nikako

Ivor Krapac • utorak, 09.01.2007.

Serena Williams prošla je težak izazov u osmini finala 145.000 $ bogatog WTA turnira u australskom Hobartu. Drugopostavljena Španjolka Anabel Medina Garrigues nije bila te sreće...

Williams je za prolaz u četvrtfinale trebala tri teška seta protiv 19-godišnje Čehinje Lucie Safarove, koja je pala tek u tie-breaku trećeg, sa 6:3, 3:6 i 7:6(5). Serena je, tako, ubilježila pobjedu u svojem prvom susretu sa Safarovom, a na tom putu nije joj zasmetalo ni što joj je sestra Venus, koja je mladu Čehinju svladala lani u Rimu, poslala nekoliko krivih savjeta.

"Razgovarala sam s Venus prije meča, ona je već igrala protiv Safarove i rekla mi je da je težak protivnik", komentirala je Serena nakon pobjede: "No, Venus mi nije dala prave upute, ustvari, dala mi je nekoliko pogrešnih informacija, čut će me zbog toga..."

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Vezane vijesti

Serenina četvrtfinalna suparnica neće, kako se ipak očekivalo, biti druga nositeljica Medina Garrigues, već Austrijanka Sybille Bammer, koja se pokazala prejakom za Španjolku. Bammer je slavila sa 6:4 i 6:3.

Osmina finala donijela je poraze još dviju nositeljica. Petopostavljenu Talijanku Maru Santangelo je s uvjerljivih 6:3 i 6:2 slomila Kolumbijka Catalina Castano, dok je šestu nositeljicu Alonu Bondarenko, na radost domaćina, sa 6:3 i 7:5 nadjačala Alicia Molik. Australka s pozivnicom tako je napravila drugi korak prema potencijalnom ponavljanju naslova iz 2003., nakon što je na startu turnira bila bolja od Jelene Kostanić.

Prva nositeljica Ana Čakvetadze nije dozvolila iznenađenje, iako nije imala lak posao. Čakvetadze je u ruskom ogledu s tijesnih 7:6(6) i 7:5 prošla Olgu Pučkovu, koja je u ranijem dijelu današnjeg programa morala odraditi i zaostatak iz prvog kola, uz pobjedu nad izraelskom kvalifikanticom Tziporom Obziler.

WTA Hobart, 9.1.2007., prvo kolo: Pučkova (Rusija) - Obziler (Izrael, Q) 0:6, 6:2, 7:6(5).

Osmina finala: Čakvetadze (Rusija, 1) - Pučkova (Rusija) 7:6(6), 7:5, J. Zheng (Kina, 7) - Bremond (Francuska) 6:1, 6:3, Mirza (Indija, WC) - Oprandi (Italija) 6:7(2), 6:3, 6:0, Molik (Australija, WC) - A. Bondarenko (Ukrajina, 6) 6:3, 7:5, Castano (Kolumbija) - Santangelo (Italija, 5) 6:3, 6:2, Bardina (Rusija, Q) - A. Nakamura (Japan, Q) 6:4, 6:4, S. Williams (SAD) - Safarova (Češka) 6:3, 3:6, 7:6(5), Bammer (Austrija) - Medina Garrigues (Španjolska, 2) 6:4, 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!