Tenis

Rusedski želi u Zagreb

Ivor Krapac • srijeda, 10.01.2007.

Greg Rusedski, nekadašnji dvostruki finalist ugaslog Croatian Indoorsa, izrazio je želju za dobivanjem treće i jedine preostale raspoložive pozivnice za skori PBZ Zagreb Indoors. 33-godišnji Britanac, po rođenju Kanađanin, danas je tek 194. na svijetu i nema dovoljno dobar renking za ulazak u turnir...

Rusedski je dvaput nastupio na nekadašnjem hrvatskom dvoranskom turniru i oba puta izgubio finalni ogled s Goranom Ivaniševićem, 1997. u Zagrebu i godinu kasnije u Splitu. U to vrijeme bio je među prvih deset na svijetu, a obje godine je i završio kao Top 10 igrač. U listopadu '97. bio je na četvrtom mjestu, što mu je renking karijere.

Osim zagrebačkog i splitskog finala, Rusedski kao preporuku za wild-card za Indoors može dodati i ukupno 15 naslova i 12 finala u karijeri. Najznačajnije titule uzeo je 1998. na Masters Series turniru u Parizu i godinu kasnije na Grand Slam Cupu, a najzvučnije izgubljeno finale mu je ono na US Openu '97., kad ga je svladao Pat Rafter.

Direktor Branimir Horvat i njegov zamjenik Goran Ivanišević će o vlasniku treće pozivnice odlučiti neposredno uoči turnira, čiji glavni ždrijeb počinje 29. siječnja. Prva dva wild-carda već su rezervirana za hrvatske predstavnike, Ivu Karlovića i Marina Čilića.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!