Tenis

Čilić debitira na Grand Slamu

Ivor Krapac • subota, 13.01.2007.

Marin Čilić se prvi put u karijeri probio u glavni ždrijeb nekog seniorskog Grand Slam turnira. Marin je sinoć uspješno odradio posljednje kolo kvalifikacija Australian Opena. Ivana Lisjak nije prošla treće kolo ženskih kvalifikacija...

Dvanaestopostavljenu hrvatsku predstavnicu je korak do glavnog turnira zaustavila 16-godišnja Austrijanka Tamira Paszek. Mlada austrijska igračica, 189. na svijetu, slavila je s 4:6, 6:4 i 6:4, a Ivana je najveću priliku za sretniji kraj propustila u trećem setu. Dvaput je imala break prednosti, 2:0 i 4:2, no Paszek se oba puta vratila i na kraju okončala meč u svoju korist uz ključni break kod 4:4.

Čilić je svoje mjesto u glavnom ždrijebu rezervirao u dva tijesna seta, sa 7:5 i 7:6(11) protiv Britanca Jonathana Marrayja, 255. na Entry listi. U prvom setu mu je bio dovoljan break u završnici, dok su u drugom i jedan i drugi ispustili po jedan servis-gem, uz odluku s tijesnih 13:11 u Marinovu korist u tie-breaku.

Slika 2 od 2.
Foto: Davor Sajko

Novi Čilićev izazov bit će prvo kolo glavnog turnira protiv još jednog tenisača iz kvalifikacija, 21-godišnjeg Srbina Ilije Bozoljca (128.). Bozoljac je u posljednjem kolu kvalifikacija slavio u velikom trileru, sa 6:3, 1:6 i 11:9 protiv Slovaka Michala Mertinaka.

Pobjednik susreta Čilić - Bozoljac će u drugom kolu ići na boljeg iz ogleda Španjolca Alberta Montanesa i 12. nositelja, Nijemca Tommyja Haasa.

Prvi dan glavnog turnira donijet će nam nastupe četvero hrvatskih predstavnika. U noći s nedjelje na ponedjeljak na teren će Ivan Ljubičić, Mario Ančić, Ivo Karlović i Karolina Šprem.

Ljubo će se u prvom kolu sastati s Amerikancem Mardyjem Fishom, a taj meč bit će treći iza jedan u noći po hrvatskom vremenu u Vodafone Areni, na drugom najvećem stadionu kompleksa u Melbourne Parku. Prije Ivana i Fisha, na redu su Andy Roddick i Jo-Wilfried Tsonga, a slijede Nicole Vaidišova i Jill Craybas.

Slika 1 od 1.
Foto: Igor Jurišić

Ančić i Japanac Go Soeda će u jedan u noći otvoriti program na terenu broj tri, dok će Karlović i Austrijanac Jürgen Melzer biti treći iza jedan na terenu broj 15. Prvo su na rasporedu dva ženska susreta, Jarmila Gajdosova - Milagros Sequera i Viktorija Azarenka - Julijana Fedak.

Karolina Šprem i 26. nositeljica, Ruskinja Marija Kiriljenko sastat će se u drugom meču iza jedan u noći na terenu broj sedam, nakon što svoj dvoboj muškog prvog kola odrade Juan Carlos Ferrero i Jan Hajek.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!