Vodeni sportovi

Operirani Draganja propušta SP

Maja Giljanović • srijeda, 17.01.2007.

U ponedjeljak operirani Duje Draganja ipak će propustiti Svjetsko prvenstvo koje se u ožujku održava u Melbourneu...

Splićaninu je, naime, u zagrebačkoj Klinici za ortopediju operirano rame, točnije, zglob između ključne kosti te lopatice. Podsjetimo, isprva se namjeravalo istegnuće ligamenata tretirati neinvazivnom terapijom, međutim, magnetskom rezonancom prošlog tjedna ipak je utvrđena potreba za operativnim zahvatom.

Rutinsku je operaciju koja uključuje bušenje kosti, eliminaciju podljeva te ponovno pričvršćenje kosti vidicom koja će se izvaditi za šest do osam mjeseci izveo doktor Nikola Čičak, a Duji sada slijedi između dva i tri mjeseca oporavka.

Vezane vijesti

Splićanin će prva dva tjedna po operaciji provesti u strogom mirovanju kućnog okruženja, a zatim je na redu povratak u Zagreb na vađenje šavova. Slijedi rad na vraćanju izgubljene snage imobiliziranog ramena te polagani povratak u bazen. Po svemu sudeći, olimpijski srebrni iz Atene, ukoliko oporavak bude tekao predviđenim tempom, ne bi ni morao propustiti SP, međutim, 22-godišnjak je već odlučio propustiti Melbourne te ga žrtvovati za što kvalitetniji i potpuniji oporavak.

"Ovo SP nije ni prvo ni zadnje veliko natjecanje koje propuštam, ali svjesno ga žrtvujem s ciljem da budem što bolji u budućnosti" (OI, Peking, 2008.). "Trudim se ostati pozitivan i usredotočen na što uspješniji oporavak", zaključio je Draganja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!