Nogomet

Feyenoord isključen iz Kupa Uefe!

Goran Tomičić • petak, 19.01.2007.

Uefa je isključila nizozemski Feyenoord iz Kupa Uefe zbog nereda navijača na gostovanju u Nancyju...

Feyenoord je u šesnaestini finala trebao igrati protiv Tottenhama, a u ponedjeljak će biti poznato hoće li se londonski klub automatski kvalificirati u osminu finala ili će igrati protiv Wisle iz Krakowa, koja je u razigravanju po skupinama osvojila četvrto mjesto. Feyenoord je bio na trećem mjestu, iza Blackburna i Nancyja.

Pobjednik Kupa Uefe iz sezone 2001./02. je, prema prvoj odluci, trebao biti kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 200 tisuća švicarskih franaka, ali se Disciplinska komisija Europske nogometne federacija odlučila za drastičniju kaznu, no globa je smanjena na 100 tisuća franaka.

Vezane vijesti

Ova odluka vjerojatno znači da Uefa više neće tolerirati navijačke nerede, te bi mogla poslužiti i kao posljednje upozorenje hrvatskim navijačima, jer ako je Disciplinska komisija isključila ugledan klub koji ima mnogo dobrih rezultata u Europi, neće mnogo oklijevati ako navijači naših klubova ili reprezentacije naprave nove nerede u inozemstvu. Sjetimo se samo Auxerrea, Livorna, Budimpešte, Malte...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!