Tenis

Uspješan start Martić

Ivor Krapac • ponedjeljak, 22.01.2007.

Petra Martić preskočila je startnu prepreku u turniru juniorki Australian Opena. Martić nije imala većih problema protiv Slovakinje Klaudije Boczove...

Slovačka igračica uhvatila je samo pet gemova protiv mlade Splićanke, koja je prije nekoliko dana napunila 16 godina. Martić je slavila sa 6:2 i 6:3, a u sljedećem nastupu čeka je puno teža prepreka - drugo kolo donosi susret s petopostavljenom Austrijankom Tamirom Paszek, koja je na startu sa 6:0 i 6:1 razbila Belgijku Tamaryn Hendler.

16-godišnja Paszek je prošlog tjedna već okusila nastup u seniorskom glavnom ždrijebu prvog Grand Slam turnira sezone. Prvo se probila kroz kvalifikacije, u kojima je u trećem kolu svladala Ivanu Lisjak, da bi kraj stigao tek u drugom kolu glavnog turnira protiv Vere Zvonareve. Na početnoj prepreci iznenadila je Francuskinju Severine Bremond.

Mlada Austrijanka već ima i seniorsku titulu na WTA Touru. Krajem rujna prošle godine slavila je u Portorožu, uz pobjedu u finalu protiv Talijanke Marije Elene Camerin.

Goran Rožić i Makedonac Ilija Martinoski zaustavljeni su u prvom kolu juniorskih parova. Ruski dvojac Danila Arsenov/Vladimir Zinjakov svladao ih je sa 6:2 i 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolGrand Slam

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!