Tenis

Sereni triler dana

Ivor Krapac • utorak, 23.01.2007.

Prva dva četvrtfinalna meča ženskog turnira Australian Opena prošla su bez iznenađenja. U polufinale su se probile Nicole Vaidišova i Serena Williams...

Od dva četvrtfinalna susreta utorka, puno više uzbuđenja donio nam je onaj drugi. Serena Williams nastavila je najduži pobjednički niz od osvajanja ovog turnira prije dvije godine nakon dva sata i 34 minute borbe protiv Izraelke Shahar Peer, koja je pala tek u završnici trećeg seta, s 3:6, 6:2 i 8:6.

Prehladom opterećena Williams ušla je u meč prilično usporeno, znatno slabije u usporedbi s uvjerljivošću kojom je u prethodnom kolu dokrajčila Jelenu Janković. Šesnaestopostavljena Izraelka iskoristila je početne Serenine probleme i odlično otvorila svoje prvo Grand Slam četvrtfinale u karijeri, uz bijeg do ranih 3:0 i rješenje prvog seta sa 6:3.

Vezane vijesti

No, Williams je u nastavku dokazala da je, kako je sama istaknula nakon meča, "ultimativni natjecatelj". U drugom setu prohujala je s četiri uzastopna gema nakon 2:2, dok je u trećem morala dodatno raditi nakon ispuštenog ranog vodstva od 4:1. Peer se u nastavku vratila i poravnala na 4:4, da bi kraj njenih nada stigao malo kasnije, gubitkom servisa pri zaostatku od 7:6, što je značilo i oproštaj od turnira.

Serena slavi prolaz u svoje 12. Grand Slam polufinale u karijeri, a treće na Australian Openu. Vrijedi dodati i znakovit podatak da je oba prethodna puta kad je stigla dalje od četvrtfinala u Melbourneu dolazila i do naslova. Hoće li se povijest ponoviti?

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Prva koja će testirati tu tradiciju bit će deseta nositeljica Nicole Vaidišova, koja je u češkom četvrtfinalnom ogledu sa 6:1 i 6:4 pobijedila Lucie Šafarovu. Dvije godine starija Čehinja nije uspjela ponoviti izdanje iz prethodnog kola u kojem je iznenadila braniteljicu naslova Amelie Mauresmo. Igrala je dobro tek u pojedinim razdobljima meča, prvenstveno u ranoj fazi oba seta, no to se nije pokazalo dovoljnim.

Vaidišova je prošla prvim setom s dva breaka, za 3:1 i 5:1, dok joj je u drugoj dionici trebalo nešto više strpljenja i borbe iako je i tu krenula ranim breakom, već u prvom gemu. No, Šafarova se ekspresno vratila, pa popustila tek u završnici seta, uz ključni gubitak servisa kod 4:4.

17-godišnja deseta nositeljica nije propustila pruženu priliku. Servis za pobjedu kod 6:1, 5:4 prošao je bez poteškoća i ubrzo je mogla početi slaviti prolazak u svoje drugo Grand Slam polufinale u karijeri, nakon prošlogodišnjeg Roland Garrosa.

Donji dio ždrijeba je popunjen, a polufinalistice u gornjoj polovici doznat ćemo noćas. U preostala dva četvrtfinalna meča susrest će se Marija Šarapova i Ana Čakvetadze, odnosno Kim Clijsters i Martina Hingis.

Tenisačice, četvrtfinale: S. Williams (SAD) - Peer (Izrael, 16) 3:6, 6:2, 8:6, Vaidišova (Češka, 10) - Safarova (Češka) 6:1, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolGrand Slam

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!