Rukomet

Podravka i dalje prva

Ivana Strahija • nedjelja, 29.10.2006.

Pošto su nam muški rukometaški prvoligaši u kratkoj stanci zbog europskih nastupa, većina se ljubitelja domaćeg rukometa prebacila na parkete ženskih prvoligašica. One su ovog tjedna odradile svoje deveto kolo, a Podravka i dalje uvjerljivo vodi.

I HRL žene 9. kolo

Rezultati kola:

Podravka Vegeta - Osijek Croatia Osiguranje 44:11

Zamet – Vranjic 27:21

Split – Trešnjevka 21:24

Tvin Trgocentar – Trogir 30:26

Lokomotiva – Arena 32:20

Požega – Sesvete 30:27

Pošto su nam muški rukometaški prvoligaši u kratkoj stanci zbog europskih nastupa, većina se ljubitelja domaćeg rukometa prebacila na parkete ženskih prvoligašica. One su ovog tjedna odradile svoje deveto kolo, a Podravka i dalje uvjerljivo vodi.

Kokice su se pobjedom na Osijekom još pred više od tjedan dana odmakle na uvjerljivih šest bodova prednosti na prvenstvenoj ljestvici. Vanserijska pobjeda od +33 pogotka svakako je osokolila domaće za nastavak prvenstva i pobjedničkog niza.

Nakon toliko očekivanog boda u prošlom kolu Vranjic u ovom nastavlja niz poraza. U Rijeci su igračice Zameta nadigrale gošće iz Solina 27:21, preskočivši na ljestvici Osječanke.

U Splitu su, pomalo očekivano, slavile gostujuće igračice Trešnjevke. Nadmoćne gošće nisu dale domaćima disati, bile su uvjerljive i u napadu i u obrani. Igračice Splita, na čelu sa trenerom Antom Plazibatom, morat će poraditi na igri, jer bi se sa svega četiri boda u devet kola uskoro mogle naći u nezavidnoj poziciji.

Igračice Tvin Trgocentra na domaćem su terenu bile bolje od gošći iz Trogira. Otvorivši lijepom serijom od +5 domaće vodstvo nisu ni na tren ispustile, dok se Tvin približio tek na –1 u 50. minuti. Prvoligašice iz Virovitice dokazale su da i nakon tjedan dana bolovanja s njima nema šale. Sa dvije utakmice zaostatka Virovitičanke bi mogle neugodno iznenaditi višeplasirane ekipe prve lige.

Pulske su rukometašice gostovale u Zagrebu kod Lokomotive, kući se vraćaju teško poražene. Igračice Lokomotive točno su znale što im je činiti kako bi pobijedile, a od velike im je pomoći bila i nesigurnost gostujućih vratarki.

Zanimljivu su utakmicu odigrale Požežanke i Sesvećanke. Dok je domaća ekipa pod svu cijenu željela pobijediti, gošće iz Sesveta na svojoj su strani imale mnogo bržu i pokretljiviju igru. Ipak, Požega u 23. minuti dolazi do +3, koje uz nekoliko izjednačenja i povrataka ipak zadržavaju do kraja susreta.

Parovi 10. kola

Arena Požega, Trešnjevka – Podravka Vegeta, Vranjic – Sesvete, Trogir – Lokomotiva, Zamet – Split i Osijek CO – Tvin Trgocentar

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!