Rukomet

Dva remija u devetom kolu prvenstva

Ivana Strahija • ponedjeljak, 06.11.2006.

Unatoč europskim natjecanjima u devetom se kolu hrvatskog prvenstva odigralo čak šest od osam susreta.

I HRL muški 9. kolo

Skupina A:
Varteks di Caprio – Karlovac 30:30
Koteks Split – Gorica 35:26
Poreč – Osijek Elektromodul 25:30

Skupina B:
Dubrava – Nexe 33:28
Moslavina – Đakovo 34:27
Zamet – Metković 23:23

U skupini A Varteks di Caprio i dalje nema sreće jer ovog vikenda nije uspio na domaćem terenu pobijediti posljednji Karlovac. Premda su većim dijelom susreta Varaždinci odlično igrali i imali 27:22 u 47. minuti, upravo je tada Knez, strijelac sedam pogodaka, slomio gležanj, nakon čega se domaća igra raspala. Velik nemir u domaćim redovima Karlovčanima omogućuje da dođu u vodstvo 29:28, a Varteksovci su jedva izvukli bod.

Splićani su protiv igrača Gorice bili vrlo uvjerljivi, kao da su se željeli osvetiti za poraz kojeg su pretrpjeli od te ekipe u drugom kolu prvenstva. Gosti su raspoloženim domaćinima vrlo teško parirali, a koliko čujemo Gorička je najveća boljka nedisciplina pojedinaca u momčadi.

Poreč je poražen na domaćem terenu od Osijeka. Razigrani Osječani vrlo su ozbiljno shvatili taj dvoboj, točno procijenivši da će im bodovi vrlo dobro doći u borbi za Ligu 4. Porečani su se možda štedjeli za predstojeću europsku utakmicu, pazeći da se netko od igrača ne ozljedi.

U skupini B remizirali su Zamet i Metković u utakmici dosta siromašnoj pogocima. Također borba za jedno od prva dva mjesta, ovaj je susret bio sraz vrlo izjednačenih momčadi. Nekoliko sekundi pred kraj susreta gosti su čak došli do vodstva 23:22, no domaćini su bili spretni i izborili sedmerac, koji je u Splitu sačuvao bod.

Našički je Nexe poražen kod Dubrave, u vrlo atraktivnoj utakmici. Domaćini su ipak imali terensku premoć, a nakratko su popustili tek prilikom ozljede Vladuši?a, koji je zadobio ja?i udarac u nogu. Gosti nastalu situaciju pokušavaju iskoristiti, no doma?ini brzo konsolidiraju svoje redove i dižu tempo do kona?nih 33:28.

Moslavina nije baš oduševila protiv Đakova, unatoč pobjedi od +7. Kutinjani nisu ispuštali vodstvo iz ruku tijekom cijelog susreta, nakon lošijeg prvog dijela odlučili su pokazati tko je gazda na parketu. Ova će im utakmica zasigurno biti dobra priprema za predstojeći susret s čakovečkim Pipom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!