Rukomet

Kratka europska premijera Poreča

Ivana Strahija • nedjelja, 12.11.2006.

Porečani, koji su u prvoj utakmici trećeg kola oduševili svoje navijače, u uzvratu u Bosni i Hercegovini morali su se oprostiti od daljnjeg natjecanja na europskim parketima.

CHALLENGE CUP 3. KOLO

KONJUH NAMJEŠTAJ – POREČ 36:34 (18:18)
Živinice, gledatelja 3200
Suci: Erdogan i Lizdeniz (Turska)

Konjuh Namještaj: Cipurković, Štrbac, Lebendž 2, Džerzić 8, Burgić, Aljić 2, Rahimić, Ferhatbegović 5, Omerović, Kadić 10, Begić 8, Mišić, Gligić 1, Kamberović

Poreč: Totić, Borotić, Mataija 2, Šikanjić, Petrić, Veselinov 8, Matošević 3, Lovrinović 4, Turković 7, Kovač 2, Šporčić 3, Milinković, Gorenac, Gruičić 5

Sedmerci
Konjuh Namještaj: 3/4
Poreč: 4/5

Isključenja
Konjuh Namještaj: 16 minuta
Poreč: 12 minuta

+1 iz Poreča ipak se pokazao nedovoljnim za proboj u 4. kolo Challenge Cupa. Ipak Porečani su i na gostujućem parketu pokazali vrlo dobru igru, unatoč velikom pritisku prepune dvorane koja je zdušno navijala za svoje favorite.

Nakon početnog odmjeravanja snaga Porečani ubacuju u višu brzinu i izjednačuju već sredinom prvog dijela, da bi par minuta kasnije i poveli sa dva pogotka prednosti kod 12:10, izazivajući kod domaćih pojačano znojenje.

U drugom dijelu susreta Porečani ipak malo popuštaju, pa im se potkradaju pogreške. Tako Turković pred samu završnicu, kod 31:30 za domaćine, promašuje sa sedam metara, što igračima Konjuha otvara priliku iz kontre, koju oni iskorištavaju. Gostujući Lovrinović promašuje gol, a Matošević griješi u dodavanju, pa domaćini istekom 60. minute pobjeđuju 36:34 i osvajaju prolazak u novo kolo Challenge Cupa.

Nakon što ih je iz natjecanja izbacio praktički jedan pogodak, Porečani su kući otputovali tužni: "Iskreno da vam kažem, nismo od ovog natjecanja očekivali mnogo, no kad smo u ždrijebu dobili Konjuh, malo po malo počele su se dizati nade. Pobjeda kod kuće još nam je više podigla ambicije, no što je, tu je, okrećemo se domaćem rukometu", kazao je za Sportnet direktor Poreča Roland Fable.

Mediji su osudili istup mladog trenera Poreča Saše Ilića koji je nezadovoljan rezultatom burno reagirao napucavši nogom plastičnu bocu. Fable to objašnjava: "Naš je trener donedavno i sam bio igrač, pa još uvijek tako reagira. Nema iza sebe 20 godina vođenja tima, mislim da njegova reakcija nije bila zlonamjerna. Kako je utakmica krenula, shvatio je da zbilja možemo pobijediti, pa se jako razljutio što pojedinci nisu u ključnim trenucima bili na razini. Unatoč kratkom stažu Ilić je za Poreč učinio mnogo, doveo je klub u I ligu, u prvoj je sezoni osvojio s momčadi četvrto mjesto, igrali smo u polufinalu Kupa, a klub je uveo i u Europu.", kazao je Fable.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!