Rukomet

Vranjic za gol prekratak

Ivana Strahija • nedjelja, 12.11.2006.

I HRL žene

Rezultati 10. kola:
Vranjic – Sesvete 28:29
Arena – Požega 32:22
Trogir – Lokomotiva 23:23
Osijek CO – Tvin Trgocentar 33:28
Trešnjevka – Podravka Vegeta 24:27
Zamet – Split 25:19

Parovi 11. kola: Split – Vranjic, Podravka Vegeta – Zamet, Tvin Trgocentar – Trešnjevka, Lokomotiva – Osijek CO, Požega – Trogir, Sesvete – Arena

U desetom su kolu naše rukometašice ponovno krenule u borbu za bodove. Vranjic je za samo pogodak razlike izgubio domaćinsku utakmicu protiv Sesvata, pa i dalje sa svega jednim osvojenim bodom ostaje na začelju tablice. Mogle su Solinjanke izjednačiti u samoj završnici sa devet metara, ali njihova lopta odlazi daleko iznad gostujuće mreže. U sljedećem će kolu na gostovanje u Split gdje bi unatoč gostujućem parketu mogle doći do bodova.

Arena je Požegu pobijedila sa čak +10, u vrlo lijepoj i borbenoj utakmici. Domaće su se na početku kratko kolebale, no vrlo su brzo ušle u grif i na poluvremenu vodile 16:13, da bi do kraja susreta, odličnim angažmanom Benazić i Kovačević, povisile do konačnih 32:22.

Trogiranke i Lokosice remizirale su, a utakmica je do samog kraja bila napeta i puna preokreta. U prvom su dijelu povele domaće, koje prednost nisu uspjele zadržati do poluvremena, dok su se u drugom gošće odlijepile na čak +4, za što su Trogiranke ipak pronašle rješenje.

Osijek je na domaćem terenu svladao Tvin. Odlične domaće igračice vrlo su raspoloženo igrale, do kraja prvog dijela imale su već zavidnih 20:15, a +5 su uspjele zadržati i do kraja susreta. Osječanke su takvom igrom najavile bespoštednu borbu za bodove, a koliko se čini, u pravoj su formi da svakoj ekipi lige budu opasan protivnik.

Podravka Vegeta nastavila je pobjednički niz i protiv Trešnjevke, no domaćima valja priznati da su se vrlo angažirano borile na svom parketu. Pred kraj susreta Zagrepčanke su mogle i pobijediti mirne duše, jer imaju svega gol zaostatka, no gošće su upregle posljednje snage i izvukle +3.

Zamet je protiv Rijeke odigrao 25:19. Domaće Riječanke do vodstva su došle nešto sporije, no potom ga nisu ispuštale iz ruku. Splićanke nisu mogle preokrenuti rezultat, pa ostaju u donjem dijelu prvenstvene ljestvice.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!