Rukomet

Poznato svih 16 sudionika nastavka Lige prvaka

Vedran Stilin, Ivana Strahija • ponedjeljak, 13.11.2006.

Okončan je grupni dio rukometne Lige prvaka te 16 najboljih klubova Starog kontinenta kreću u nokaut fazu natjecanja gdje više nema mjesta za popravak...

U A skupini prema očekivanju među 16 klubova prošli su Portland i Veszprem. Obje momčadi su i u posljednjem kolu upisale pobjede; Veszprem kod kuće protiv Bosne iz Sarajeva 34:24, dok je Portland bio bolji na gostovanju kod SIRS Povazske 36:24. Dominiković je na tom susretu zabio tri pogotka, a Balić se jednom upisao među strijelce. Treće mjesto i nastavak europskog natjecanja u Kupu kupova izborila je Bosna.

Rezultati Skupine A:
MKB Veszprem KC - RK "Bosna" Sarajevo 34 : 24
MSK SIRS Povazska - Portland San Antonio 23 : 36

Slična stvar dogodila se i u B skupini. Ciudad Real i Pick Szeged prošli su dalje uz trijumf u posljednjem kolu. Ciudad je s lakoćom svladao Brest rezultatom 39:29, uz tri Džombina gola, a derbi je igran u Švicarskoj gdje je samo pobjeda vodila jednu od momčadi u daljnju fazu. Sa svega pogotkom prednosti Pick Szeged je potvrdio svoje mjesto među 16 najboljih, dok se Švicarci opraštaju od Lige.

Rezultati Skupine B:
BM Ciudad Real - Brest HC Meshkov 39 : 29
Kadetten Schaffhausen - SC Pick Szeged 22 : 23

U skupini C Danci su u potpunosti nadigrali Srbe, beogradska je Crvena Zvezda bila za čak 11 pogodaka kraća no Odličan tim Kolding Elite. Wisla Plock se pobjedom nad Francuzima oprostila od natjecanja, dok Chambery Savoie ide dalje.

Rezultati Skupine C:
KIF Kolding Elite A/S - Crvena Zvezda Beograd 33 : 22
Wisla Plock S.A. - Chambery Savoie HB 32 : 31

Nama najzanimljivija skupina D nije donijela ono čemu smo se nadali, pa Zagrepčani moraju natjecanju reći doviđenja. Visoka pobjeda protiv skopljanskog Metalurga, koji u natjecanju nije skupio ni bod, nije mogla utješiti razočarane navijače najboljeg hrvatskog kluba. Medvedi iz Rusije nadigrali su Flensburg-Handewitt, vodeću momčad skupine. Oba su kluba odigrala dobro, a najboljim se strijelcem pokazao domaći Egorov.

Rezultati Skupine D:
RK Zagreb - RK Metalurg Skopje 32 : 24
Čehovski Medvedi - SG Flensburg-Handewitt 33 : 27

U skupini E njemački je THW Kiel zaokružio stopostotni učinak pobjedom nad rumunjskim Constantom. GOG Svendborg je nadvisio češki Banik i plasirao se u daljnje natjecanje, kao drugi danski klub među prvih 16. Čak i bez trojice standardnih prvotimaca Danci su zavladali gostujućim parketom i uvjerljivo vodili već sredinom prvog dijela.

Rezultati Skupine E:
THW Kiel - C.S. HCM Constanta 47 : 31
HC Banik OKD Karvina - GOG Svendborg TGI 32 : 37

Na vrhu ljestvice skupine F nalaze se sa po 10 bodova Celje Pivovarna Laško i VfL Gummersbach. Slovenci su u posljednjoj utakmici po skupinama za dva pogotka bili bolji od Nijemaca. Naš je Sulić pobjedi domaćina doprinio sa četiri pogotka. Norvežani Sandefjorda na Islandu su slavili pobjedu nad tamošnjim Fram Reykjavikom, koji je natjecanje završio bez bodova.

Rezultati Skupine F:
Celje Pivovarna La?ko - VfL Gummersbach 31 : 29
Fram Reykjavik - Sandefjord TIF 28 : 31

Vrlo neizvjesnu i izjednačenu utakmicu odigrali su u Štokholmu Hammarby i Gold Club Kozina, a slavili su naši susjedi sa četiri pogotka prednosti. Pobjedom su Slovenci osigurali nastup u osmini finala Lige. Grčki Panellinios nije mogao protiv raspoloženih Španjolaca, koji su već ranije osigurali prvo mjesto skupine.

Rezultati Skupine G:
FC Barcelona-Cifec - Panellinios AC Athens 34 : 24
Hammarby IF HB - RK Gold Club Kozina 28 : 32

I u skupini H sve je bilo poznato i prije posljednjeg kola, Montpellier i Valladolid mogli su si stoga dopustiti remi. Ukrajinski Portovik Juzhny porazio je Austrijance 27:24. Najbolji su strijelci A1 Bregenza bili naši Medić sa devet, Bjeliš sa pet pogodaka te Prce koji je u ukrajinsku mrežu smjestio tri pogotka.

Rezultati Skupine H:
Montpellier HB - CBM Valladolid 29 : 29
HC Portovik Juzhny - A1 Bregenz HB 27 : 24

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!