Rukomet

Nexe iznenađuje

Ivana Strahija • ponedjeljak, 20.11.2006.

Ovog su vikenda naši prvoligaši ponovno zaigrali po rasporedu, pa je 11. kolo gotovo u potpunosti odigrano. Zabilježili smo čak tri pobjede gostiju, a i poneko (neugodno) iznenađenje lidera ljestvica skupina A i B.

I HRL muški 11. kolo

Grupa A
KOTEKS SPLIT – ZAGREB 25:27
POREČ – KARLOVAC 35:26
VARTEKS – CRIKVENICA 30:24
GORICA – OSIJEK ELEKTROMODUL 24:27

Grupa B
PERUTNINA PIPO IPC – ZAMET 33:31
MOSLAVINA – METKOVIĆ 30:26
ĐAKOVO – NEXE 32:36

Parovi 12. kola:
Grupa A
Osijek Elektromodul - Varteks Di Caprio, Crikvenica – Split, Zagreb – Poreč, Karlovac - Gorica
Grupa B
Nexe - Perutnina Pipo IPC, Zamet – Moslavina, Metković – Dubrava, Agram-Medveščak - Đakovo

U grupi A Zagreb je za svega dva pogotka nadmašio domaće Splićane. Koteks se vjerojatno nadao pobjedi, pošto su Zagrepčani u proteklih nekoliko dana imali vrlo gust raspored, no svoju želju nisu obistinili. Premda su aktualni prvaci Hrvatske doduše igrali nešto slabije, Splićani nisu u ključnom trenutku uspjeli stisnuti gas do daske. Tomu je kumovala prekratka klupa domaćina, pa su gosti iz Zagreba kući ponijeli oba boda.

U Poreču su domaćini sa +9 pobijedili goste iz Karlovca, u vrlo oštroj i napetoj igri. Karlovčani su u prvih 30-tak minuta pružali dobar otpor, da bi se domaćini već pod kraj prvog dijela rezultatski odlijepili i do kraja susreta povećali razliku.

Varteks je na domaćem terenu upisao važne bodove protiv Crikvenice, maknuvši se iz donjeg dijela ljestvice. Domaći sastav dobro je parirao raspoloženim gostima, a +6 dokaz je da su za varaždinske rukometaše na pomolu bolja vremena.

Gorica nije imala toliko sreće, Osijek je za tri pogotka bio bolji od domaće momčadi. Gorički igrači jednostavno nisu imali dovoljno snage zadržati klimavo vodstvo, dok su rukometaši Osijek Elektromodula lako poveli i +6. Do kraja susreta bilježimo nešto uspješnije napade domaćina, no gosti su u Osijek ipak odnijeli bodove.

U skupini B gledatelje i dalje razočarava Perutnina Pipo IPC. Nakon što su previše lako prokockali europski nastup, Čakovčani pristup igri nisu nimalo popravili, pa su protiv Zameta odigrali svega +3. Premda im je nastavak natjecanja u Ligi 4 praktički zagarantiran, uprava i trener svakako bi trebali razmisliti koliko dugo će Pipo slabim nastupima i dalje osvajati bodove. Već u četvrtak Čakovčane očekuje težak susret protiv Medveščaka pod svjetlima TV kamera, nadajmo se da će do tada trener Canjuga pronaći prave gumbe za motivaciju svoje ekipe.

Moslavina je u Kutini nadigrala gostujući Metković, a gledatelji su zasigurno uživali u dobroj i atraktivnoj igri oba tima. Moslavina nešto bolja i konkretnija, što je na kraju dovodi do pobjede.

Utakmica između Đakova i našičkog Nexea završila je porazom domaćina, koji ostaju posljednjeplasirana momčad skupine. Našice iz kola u kolo iznenađuju vrlo dobrim igrama, pa su tako novopridošlice lige trenutno na visokom drugom mjestu ljestvice grupe B. U subotu će Našićani ugostiti lidera Perutninu, a taj će susret zasigurno motivirati barem domaćine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!