Rukomet

Bez ijedne gostujuće pobjede

Ivana Strahija • ponedjeljak, 27.11.2006.

U 12. kolu prve rukometne lige nijedan gostujući klub nije uspio nadmašiti svoje domaćine. Pa čak ni do nedavno svemogući Pipo nije uspio pobijediti Nexe, već je iz Našica donio tek bod. Remizirali su i Zamet s Moslavinom te Metković i Dubrava, pa je tako u skupini B pobijedio tek Agram Medveščak.

I HRL muški 12. kolo

Skupina A
ZAGREB – POREČ 43:26 (24:15)
OSIJEK ELEKTROMODUL – VARTEKS DI CAPRIO 27:20 (15:11)
CRIKVENICA – KOTEKS SPLIT 27:25 (13:12)
KARLOVAC – GORICA 32:22 (19:11)

Skupina B
AGRAM MEDVEŠČAK - ĐAKOVO 37:28 (22:10)
METKOVIĆ – DUBRAVA 27:27 (13:14)
NEXE - PERUTNINA PIPO IPC 27:27 (11:13)
ZAMET – MOSLAVINA 23:23 (11:9)

Parovi 13. kola:
Skupina A: Karlovac – Osijek Elektromodul, Poreč – Crikvenica, Koteks Split – Varteks di Caprio, Gorica – Zagreb
Skupina B: Moslavina – Perutnina Pipo IPC, Agram Medveščak – Nexe, Đakovo – Metković, Dubrava - Zamet

No, krenimo redom. Zagrepčani su Poreču vratili za remi i pobijedili s visokih 43:26. Očito poučeni iskustvom iz Poreča, ovog su puta Zagrepčani propisno prionuli poslu i goste s mora već u prvom dijelu vodili +9. Premda su gosti također igrali dobro, Zagrepčanima nitko nije mogao stati na kraj, sve do konačnih +17 u mreži Poreča.

Osijek je protiv Varteksa ubilježio pobjedu i čvrsto zauzeo drugu poziciju ljestvice skupine A. Pobjedu je vodstvom najavio već od prve minute, krenuvši oštro na postizanje pogodaka i što bolju igru u obrani. Najveći će protivnik Osječanima u osvajanju ulaznice za Ligu 4 biti Poreč, koji ipak ima četiri boda zaostatka.

Crikvenica je tek za dva pogotka bila bolja od Splićana. U vrlo napetoj utakmici domaćini su ipak uspjeli osvojiti dva boda i plasirati se na sredinu ljestvice, a s te će pozicije pokušati pomrsiti račune bolje plasiranim ekipama.

Karlovac je na domaćem terenu bio vrlo uvjerljiv protiv Gorice. Čak deset pogodaka prednosti imaju zahvaliti raspoloženima Laskaču i Đankoviću, očito je novi trener na klupi Karlovčana dao momčadi dobre instrukcije. Gorica već po isteku prvih 30 minuta zaostaje –8, a domaćini nisu ni u jednom trenutku ispustili vodstvo iz ruku.

U skupini B najzanimljiviji se susret igrao u Našicama. Premda favoriti, Čakovčani u gostima nisu umjeli zadržati prednost, u samoj su završnici dopustili domaćinima da dođu do boda. Izgleda da su se igrači Perutnine malo opustili, pošto im je nastavak u Ligi 4 već praktički zagarantiran.

Agram Medveščak bio je bolji od Đakova 37:28. Gosti su doduše imali nešto više od igre na samom početku utakmice, no domaćini ih vrlo brzo stižu i prestižu, do kraja prvog dijela imaju zavidnih +12. U drugom dijelu i gosti počinju opasnije igrati, ulažu sve napore kako bi domaćinima ukrali barem bod, no Zagrepčani su ipak izdržali do kraja.

Remi Metkovića i Dubrave veliko je postignuće gostujućeg tima. Dubravčani su na najbolji način iskoristili mnoštvo pogrešaka domaće momčadi koja se grčevito borila ne bi li osvojila oba boda. Igračima Dubrave valja priznati dobru igru, posebice u prvom dijelu, po isteku kojeg vode za pogodak prednosti.

Moslavina je svakako iznenadila Zamet, nakon dosta lošeg prvog poluvremena utakmice gosti iz Kutine dižu se u drugom i na muke stavljaju domaći tim. Triler završnicu pogotkom je ovjenčao odličan gostujući Banović, koji je pred sam istek vremena poravnao rezultat na semaforu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!