Rukomet

Podravka putuje u Norvešku

Ivan Ambroš, Ivana Strahija • petak, 12.01.2007.

Naše će predstavnice u Ligi prvakinja i ovaj vikend provesti 'radno'. Drugo će ih kolo natjecanja odvesti u Norvešku na gostovanje kod Larvika, koji jedva čeka da potvrdi svoj status najbolje ekipe grupe C. Bod iz ovog susreta igračicama Podravke mnogo bi značio u daljnjem tijeku Lige prvakinja.

U grupi A Cementos La Union Ribarroja naše Tihane Šarić u subotu dočekuje danski Aalborg. Španjolke će pod svaku cijenu htjeti doći do prvih bodova. Prednost im je domaći teren, iako su zasigurno iscrpljene nakon petodnevne ruske odiseje. Naime, nakon 14 sati dugog putovanja u Rusiju, zbog loših vremenskih uvjeta pri povratku, Španjolke su dva dana bile zatočene u Volgogradskoj zračnoj luci koja nije opremljena sustavom za maglu. S druge strane Aalborg dolazi na krilima pobjede protiv Krima i s obzirom na trenutnu formu ipak slovi za favorita ovog španjolsko-danskog ogleda. U nedjeljnom susretu Krim će ugostiti Dinamo Volgograd. Poraz bi Slovenkama bio ravan katastrofi. Time bi se definitivno oprostile od prvog mjesta u skupini, na što u Ljubljani ni ne pomišljaju.

Norveški će Byasen u subotu teško doći do prvih bodova u grupi B na gostovanju kod Gyora. Pogotovo jer se nakon blijedog izdanja u Podgorici ovaj put očekuje puno bolja predstava Gorbicz. Tako da će po svemu sudeći Gyor ovim susretom učvrstiti prvo mjesto na tablici. Međutim puno će neizvjesniji biti drugi susret koji će se odigrati u nedjelju između Lade Toljatti i Budućnosti naše Sanele Knezović. Ruskinje su svakako neugodan domaćin i jak protivnik, no Crnogorkama igra samo pobjeda jer su već ispustile dva boda kod kuće. Stoga če Podgoričke rukometašice zasigurno učiniti sve kako bi eventualnom pobjedom ostale u borbi za prvo mjesto skupine B.

Podravka će nedjelju dobiti priliku da pokaže kako pobjeda nad Viborgom nije bila slučajna. U Norveškoj će naše pokušati igrati svoju igru, no Larvik svakako nije bezopasan, posebice na svom vlastitom terenu. Norvežanke su već dokazale da mogu protiv jakih timova, a igračicama Podravke ostaje da nas, ako bude sreće, ponovno oduševe.

Viborg će u drugom kolu C grupe dobiti priliku zalizati rane koje im je Podravka nanijela. U susretu s HC Leipzigom aktualni nositelji titule Lige prvakinja morat će pokazati svoju najbolju igru, ili će do ponovne titule jako teško doći. Trener Viborga Tomas Ryde vrlo je opimističan pred ovu domaćinsku utakmicu, računa da se njemačke prvakinje još nisu oporavile od teškog poraza u prvom kolu. Ipak, Leipzig svakako ima šanse, ako zbog ničeg drugog tada zbog ozljede ponajbolje vratarke prvenstva Valerie Nicolas, koja zbog problema s koljenom u subotu neće moći stati na gol Viborga.

U grupi D najzanimljiviji će susret biti onaj između iznenađenja prvog kola, momčadi Hypo Niederösterreich, i FTC Budapest, po mnogima će upravo ishod te utakmice odlučiti tko prolazi u daljni tijek natjecanja. Austrijanke kao da su tek počele pokazivati koliko znaju i umiju, dok Mađarice računaju na neslogu u redovima Hypa uzrokovanu netimskim ponašanjem korejskih igračica. Dva dosadašnja gubitnika, Slagelse i Kometal Gjorce Petrov sukobit će se u Skopju, gdje će Makedonke znati iskoristiti potporu obično prepune dvorane. Dankinje upozoravaju da su za ovu utakmicu potpuno spremne, a posebno su radile na neutralizaciji 'ubojite' obrane domaćih. U redovima Slagelsea jedna je ozljeda malo poljuljala samouvjerenost Dankinja, Bojana Popović zadobila je ozljedu nosa na prvenstvenoj utakmici u srijedu.

Liga prvakinja, drugo kolo, raspored:
Grupa A
Cem. la Union-Ribarroja : Aalborg DH 13.01.2007.
Krim Mercator Ljubljana : H/K Dinamo Volgograd 13.01.2007.
Grupa B
HC "Lada Togliatti" : Buducnost T-Mobile 14.01.2007.
Györi Audi ETO KC : Byasen HB Elite Trondheim 13.01.2007.
Grupa C
Larvik HK : Podravka Vegeta, Koprivnica 14.01.2007.
Viborg HK A/S : HC Leipzig 13.01.2007.
Grupa D
Hypo Niederösterreich : FTC Budapest 12.01.2007.
HC Kometal Gjorce Petrov : Slagelse DT 14.01.2007.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!