Rukomet

Podravka poklekla pred Norvežankama

Ivan Ambroš, Ivana Strahija • nedjelja, 14.01.2007.

U drugom kolu Lige prvakinja Koprivničanke se nisu proslavile. Protiv Larvika su izgubile 36:28, a najveća je prednost Norvežanki bila odlična igra u obrani praćena brzim kontranapadima koje naše vratarke, kao ni obrana, nisu uspjele sanirati.

Nakon grandioznog uspjeha u Koprivnici prošlog vikenda naše europske uzdanice, igračice Podravke, u drugom kolu grupe C Lige prvakinja nisu uspjele ponovno pobijediti. Još uvijek kraće za sedam ključnih igračica, Koprivničanke su se u norveškom Larviku borile kako su znale i umjele, što na kraju nije bilo dovoljno.

Utakmicu pogotkom otvara naša Kožnjak, a sve do šeste minute igračice Podravke bile su ravnopravne na parketu. Ipak, domaća Hilmo zabija za 4:3, nakon čega Palčić propušta realizirati sedmerac, što je za naše bio početak kraja. U 14. minuti Norvežanke preko Hilmo imaju +4 kod 10:6, pa Koprivničanke kreću u akciju. Tri uzastopna pogotka za Podravku (Zebić, Tatari i Todorovska) u 17. minuti dovode naše na svega –1, no tada je isključena Horvat, što domaće znaju vrlo dobro iskoristiti.

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

U ostatku susreta naše još jednom ne realiziraju sa sedam metara (Derčar 21.), dok igračice Larvika odlično igraju u obrani, svako malo koriste tehničke pogreške Koprivničanki i dolaze do lopte, koju u furioznom kontranapadu najčešće uspješno šalju pored vratarke Stančin. Poluvrijeme završava sa po Larvik solidnih 19:15.

Drugi dio donosi ponovni promašaj Podravke sa sedam metara (Tatari 33.), kao i seriju Norvežanki, koje su od 21:16 u svega par minuta stigle do 26:16 pogocima odličnih Hilmo, Bjorndalen i Riegelhuth. Do kraja susreta Koprivničanke uspijevaju razliku smanjiti tek na –8 kod 36:28.

U redovima Podravke osam je pogodaka postigla Todorovska, sedam Horvat a šest Zebić, dok su od igračica Larvika najviše pohvala zavrijedile fenomenalna vratarka Odergard sa 20 obrana i raspucana Riegelhuth sa 12 pogodaka.

Do kraja su odigrani i susreti ostatka Lige. Lada Togliatti je u grupi B uvjerljivo porazila podgoričku Budućnost 32:23 (17:12). Najviše zgoditaka kod Ruskinja postigla je Bliznova njih 7, dok je Dmitrieva predvodila crnogorski napad s devet golova. Naša Sanela Knezović je branila cijelu utakmicu i sa 20 obrana bila najbolji pojedinac svoje ekipe. Crnogorke ni u drugom kolu nisu pokazale igru kojom su prošle sezone osvojile Kup kupova. Sada se nalaze u nezavidnoj situaciji jer su nakon dva odigrana kola na posljednjem mjestu, bez bodova.

U grupi D Slagelse je nakon fijaska iz prošlog kola konačno ubilježio bodove. U Makedoniji su na gostovanju kod Kometala Dankinje za svega jedan pogodak bile bolje od domaćih, premda su Makedonke uzele prvo poluvrijeme. Igračice Kometala pokazale su na terenu zavidnu strast, što ipak nije bilo dovoljno da od Slagelsea uzmu toliko potrebne bodove.

Liga prvakinja, 2. kolo, rezultati:
Grupa B
HC "Lada Togliatti" : ZRK Buducnost T-Mobile 32:23 (17:12) 14.01.2007
Grupa C
Larvik HK : Podravka Vegeta, Koprivnica 36:28 (19:15) 14.01.2007
Grupa D
HC Kometal Gjorce Petrov : Slagelse DT 18:19 (8:7) 14.01.2007

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!