Rukomet

Lokomotiva i Tvin idu dalje

Ivana Strahija • nedjelja, 14.01.2007.

Lokosice su unatoč porazu u uzvratu prošle u osminu finala Kupa EHF-a, dok su igračice Tvin Trgocentra još jednom pobjedom protiv Ukrajinki dokazale da im je mjesto u osmini finala Kupa Kupova.

Lokomotiva je danas odigrala uzvrat utakmice s norveškim Tertnes Bergenom, i neslavno izgubila 24:28. No, kako je prva utakmica s Norvežankama završila pobjedom Lokosica od 28:20, dvojbe u prolazak nije bilo.

Prvi su dio igračice Lokomotive započele mnogo ležernije no što je bilo potrebno, pa Tertes Bergen odnosi poluvrijeme sa 12:9. U drugom dijelu susreta Lokosice i dalje igraju sa pola snage, a tek ih +6 Norvežanki tjera da se trgnu i dođu do izjednačenja 20:20. Kad su još jednom pokazale tko je bolji na parketu, Zagrepčanke su ponovno pale u koncentraciji i tako prepustile pobjedu norveškim kolegicama.

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

Prvi protivnici Lokosica u osmini finala Kupa bit će poznati tek u utorak 16. siječnja, kad će u Beču EHF upriličiti izvlačenje parova.

Igračice Tvin Trgocentra jedine su danas osvjetlale obraz hrvatskih rukometašica, pobjedom nad ukrajinskim Spartak Kievom od 30:26. Rukometašice iz Virovitice zaradile su tako svoj proboj u osminu finala Kupa kupova.

Virovitičanke su svoj posao shvatile ozbiljno, pa su od samog početka susreta preuzele inicijativu na parketu dvorane svog grada, odlučne da poprave dojam iz prvog susreta, kad su od Ukrajinki bile bolje za svega jedan pogodak (32:31). Do isteka prvih 30 minuta domaće imaju +4 kod 15:11, što su do kraja susreta uspjele održati.

I igračice će svoje protivnice u sljedećoj rundi Kupa Kupova saznati tek u utorak, na izvlačenju parova osmine finala Kupa kupova u Beču.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!