Rukomet

Srčani preokret Podravke

Ivan Ambroš, Ivana Strahija • subota, 20.01.2007.

Igračice Podravke srčanom su igrom u drugom poluvremenu preokrenule nepovoljnih 15:19 i pobijedile hvaljene njemačke prvakinje rezultatom 37:34. U posljednjih je 30 minuta proradio ne samo koprivnički napad, nego je i Stančin (konačno) pokazala svoje vratarske kvalitete.

U trećem smo kolu Lige prvakinja konačno došli na svoje. Nakon više-manje neočekivane pobjede u prvom kolu i teškog poraza u drugom, u trećem su Kokice uistinu dale sve od sebe kako bi zadovoljile koprivničku dvoranu prepunu vjernih navijača. Premda su prvi dio dobile Njemice iz Leipziga, Koprivničanke su pravi rukomet na sreću pokazale na vrijeme da rezultat preokrenu u svoju korist.

Susret započinje vodstvom Leipziga, koji do 7. minute već ima +3 kod 5:2. Spletom više sreće nego vrhunske igre Koprivničanke izjednačuju na 7:7, no igračice Leipziga ponovno preuzimaju vodstvo kojeg do kraja nisu pustile iz ruku. Posebno se u prvom dijelu istaknula Kudlacz te njena suigračica Radzeviciute. Kao da su osjetile nezadovoljstvo svoje publike Kokice poluvrijeme završavaju serijom od tri pogotka (Todorovska, Pasičnik, Tatari), pa sa 12:19 dolaze na nešto manje poraznih 15:19.

U 38. minuti susreta Koprivničanke, uz eksploziju oduševljenja sa tribina, izjednačavaju pogotkom Todorovske kod 22:22, a odmah potom prelaze i u vodstvo, ovog je puta pogodila Zebić. Slijedi pogodak Tatari, tri puta pogađa Todorovska, Stančin brani napad Leipziga, a Pasičnik sama probija obranu Njemica – i naše imaju zavidnih 28:23.

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

Do kraja susreta naše su Koprivničanke nepobjedive, Njemice pokušavaju na sve načine, pa i (pre)grubom igrom, zavladati terenom, no to im dakako ne uspijeva. Uz velike osmjehe na izmorenim licima igračice Podravke provode susret kraju sa 37:34.

Najbolja je igračica u domaćim redovima bila Todorovska sa 10 pogodaka, Pasičnik je pogodila sedam puta, a isto je toliko puta mrežu Njemica zatresla Tatari. Najbolja je u redovima Leipziga bila Lybekk sa deset pogodaka.

U ostatku grupe C danski je Viborg još jednom poražen, ovog puta posramili su ih igrači norveškog Larvika i to sa čak 31:19. Premda su Norvežani već na poluvremenu imali +5 kod 13:7, tako se teškom porazu Danaca nitko nije nadao. Nakon trećeg kola u grupi C vodi Larvik sa 6 bodova, slijedi Podravka sa dvije pobjede i 4 boda, treći je Viborg sa dva boda dok su igračice Leipziga uvjerljivo posljednje bez i jednog osvojenog boda.

U grupi D Hypo je i dalje najbolja momčad, a i u ovom su kolu ubilježili dva boda. Žrtva je ovog puta bio makedonski Kometal, od kojeg su Austrijanke bile bolje za čak 11 pogodaka po isteku 60. minute (38:27). Danski Slagelse je u ovom kolu bio odličan gost u Budimpešti, gdje su Dankinje, bez obzira na vrući gostujući teren, mirno redale pogodak za pogotkom, sve do konačnih 34:26.

Nakon trećeg kola u grupi D vodi Hypo, drugi je Slagelse sa četiri boda, treće mjesto za sada drži Budapest sa jednom ubilježenom pobjedom, dok igračice Kometala moraju poštenski zapeti kako bi se maknule sa posljednje pozicije.

U grupi A Krim je na španjolskom tlu uspio poraziti Ribarroju 31:33 (13:15). Prema španjolskim medijima glavnu i presudnu ulogu u ovom susretu odigrali su rumunjski suci Alin-Sergiu Cirligeanu i Gheorghe Bejenariu koje Španjolci optužuju da su sudili u korist gošći. Kod Krima najučinkovitija je bila Bodnieva s devet postignutih golova iz devet pokušaja. Kod Španjolki deset je golova zabila Medved. U drugom susretu Aalborg je očekivano pobijedio Dinamo Volgograd 32:26 (16:12). Igračica odluke bila je Logvin s 11 postignutih golova. S druge strane najraspoloženija je bila ruska reprezentativka Kochetova također s 11 golova. Nakon tri kola grupu A predvode Krim i Aalborg sa po 4 a na začelju su Ribarroja i Dinamo sa po dva boda

Lada Togliatti je uspjela savladati Gyori 31:29 (16:17) i time preuzeti vodstvo u skupini B sa maksimalnim učinkom od tri pobjede iz tri utakmice.

Liga prvakinja, treće kolo, rezultati:
Grupa A
Cem. la Union-Ribarroja - Krim Mercator Ljubljana 31:33 (13:15)
Aalborg DH - H/K Dinamo Volgograd 32:26 (16:12)
Grupa B
HC "Lada Togliatti" - Györi Audi ETO KC 31:29 (16:17)
Grupa C
Podravka Koprivnica - Leipzig 37:34 (15:19)
Larvik HK - Viborg HK A/S 31:19 (13:7)
Grupa D
Hypo Niederösterreich - HC Kometal Gjorce Petrov 38:27 (20:13)
FTC Budapest - Slagelse DT 26:34 (13:15)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!