Košarka

Hrvatskoj Španjolke i Srpkinje

Branimir Korać • subota, 28.10.2006.

Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija na Europskom prvenstvu u Italiji igrat će u skupini D. Ždrijeb je našoj reprezentaciji podario vrlo jake Španjolke te pobjedive Srbiju i Bjelorusiju...

Hrvatske košarkašice morat će se vrlo dobro pripremiti ukoliko žele proći u drugi krug Europskog prvenstva u Italiji koje se održava iduće godine s domaćinstvom u Rietiju. Ždrijeb je naše reprezentativke smjestio u skupinu D Europskog prvenstva u zanimljivom društvu Španjolske, Srbije i Bjelorusije.

Španjolke predvođene sjajnima Amayom Valdemoro i Anom Montananom definitivno su prvi favorit skupine i njihov prolaz u drugi krug ne bi trebao doći pod znak pitanja. Protiv njih će biti vrlo teško i pobjeda će biti ravna osvajanju naslova.

Protiv Srbije i Bjelorusije bit će lakše igrati. Iako Srbija ima uglednu reprezentaciju i niz odličnih igračica, nije nepobjediva i vjerojatno će se upravo između Srbije i Hrvatske voditi borba za drugu poziciju. Bjeloruskinje su nešto lošije, ali protivnik koji zaslužuje respekt.

Skupina A: Kvalifikant, Turska, Latvija, Češka.
Skupina B: Belgija, Rumunjska, Njemačka, Litva.
Skupina C: Italija, Francuska, Grčka, Rusija.
Skupina D: Bjelorusija, Srbija, Hrvatska, Španjolska.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!