Automoto

Ovog vikenda Rally Poreč - INA 2006

Sportnet • ponedjeljak, 30.10.2006.

Nakon gostovanja u susjednoj Sloveniji, rallyjaši se vraćaju na domaći teren...

Ovog vikenda slijedi predposljednji rally sezone. 7. Porečki rally INA 2006. već se tradicionalno održava početkom studenog na cestama Poreštine, trećeg do četvrtog studenog, a sezona završava sa zadnjim natjecanjem u Pićnu, 17 Rally Istra - Riviera Opatija 2006. koje se održava 17. i 18.studenog.

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

7. Porečki rally INA 2006 vozi se u Organizaciji AMK Skok racing i pokroviteljstvom INA-e d.d. Moramo navesti da se natjecanje održava i pod počasnim pokroviteljstvom župana Istarske županije g. Ivana Jakovčića. Start prve posade je u petak, trećeg studenoga na Obali M.Tita u Poreču u 18:01. Prvog dana vozi se tradicionalni prolog na glavnom gradskom parkingu, a start prve posade slijedi u 18:48 sati. Ovaj brzinski ispit tradicionalno privuče veliki broj gledatelja, tako da se očekuje pet do šest tisuća gledatelja.

Drugi dan posade očekuje još dvanaest brzinskih ispita, na tri lokacije. Start prve posade je u 08:01 s porečke rive, a prvu posadu u cilju rallyja očekujemo u 17:37 sati. Zanimljivost brzinaca je u tome što se voze dva puta u jednom smjeru, a kasnije dva puta u suprotnom smjeru, što dosta otežava posadama "snimanje“ brzinskih ispita i sam trening.

Ukupna dužina itinerera iznosi 339,22 km, s 13 brzinskih ispita, ukupne dužine 104,60 km.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoSkrolWRC
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!