Nogomet

Real (S) u rupi, tragedija Puyolovog oca

Nikola Božić • subota, 04.11.2006.

Niti u devetom kolu španjolskog prvenstva Real Sociedad nije uspio doći do pobjede. U ovom kolu gostovali su u Valenciji kod Levantea i upisali poraz 2:0 te i dalje čvrsto drže posljednju poziciju na ljestvici sa samo dva osvojena boda...

Real Sociedad došao je na gostovanje kod Levantea u nadi da će prekinuti negativanu seriju od osam utakmica bez pobjede. U tome nisu uspjeli jer je domaćin bio prilično razigran i pogocima Meyonga u 39. i Courtoisa u 87. minuti upisao tri važna boda koja ih drže čvrsto na sredini tablice. Gostima ostaje nada da će prvu pobjedu u prvenstvu upisati već slijedeće kolo kada im dolazi Espanyol.

Atletico iz Madrida je također ušao u negativnu seriju, dakle tri utakmice bez pobjede, a ni oni nisu bili puno sretniji. Mreže u Mallorci se nisu tresle i utakmica je završila podjelom bodova.

Posljednja utakmica dana odigrana je u La Coruni između Deportiva i Barcelone.

Igrači obiju momčadi izlaze na teren sa crnim trakama na svojim dresovima, u znak poštovanja na oca Carlesa Puyola koji je tragično preminuo u nesreći na svojoj farmi. Umjesto njega priliku je dobio Lilliam Thuram. Nakon početnog pritiska domaćih Barcelona polako počinje preuzimati igru te u 39. minuti Ronaldinho iz jedanaesterca, koji je skrivio domaći igrač Juanma, postiže pogodak za vodstvo od 1:0. Mreže se do poluvremena nisu tresle. U nastavku traje pritisak domaćina koji su sve bliže golu gostiju. Nakon brze kontre Deportiva Edmilson u 72. minuti ruši Verdua i sudac opet svira jedanaesterac, ovaj put za domaće. Estoyanoff uzima zalet, no Valdez fantastično brani, lopta se ipak odbija do Rodrigueza koji prilično s(p)retno postiže pogodak za izjednačenje. Pritisak Deportiva traje i dalje, no rezultat se do kraja nije mijenjao.

Španjolska Primera Division, deveto kolo, rezultati: Levante - Real Sociedad 2:0, Mallorca - Atletico Madrid 0:0, Deportivo - Barcelona 1:1, a utakmice Recreativo (H) - Nástic Tarragona, Villarreal - Betis, Zaragoza - Getafe, Sevilla - Osasuna, Athletic (B) - Racing Santander, Real Madrid - Celta, Espanyol - Valencia igraju se u nedjelju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Ne okreći se sine...

    Piše: Petar Jenjić

    Ne okreći se sine...

    Iza nas je još jedan dan na Europskom prvenstvu koji je obilježilo igranje naših susjeda. Slovenija je, za razliku od Srbije, došla do boda...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!